Driss El Akchaoui: vol vertrouwen nacompetitie in met Pelikaan.
Driss El Akchaoui: vol vertrouwen nacompetitie in met Pelikaan. (Foto: John de Pater)

Pelikaan: honger naar nacompetitie

Pelikaan begint komende zaterdag aan de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. "De honger om te presteren is volop aanwezig," stelt trainer Driss El Akchaoui tevreden vast.

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - Bij veel voetballers voelt het einde van de reguliere competitie als een 'verlossing': eindelijk rust aan het einde van een lange rit. "In ons geval is het anders", voelt El Akchaoui, bezig aan zijn eerste seizoen bij Pelikaan. "We hopen het seizoen nog twee weken op te rekken met goede resultaten. Te beginnen komende zaterdag tegen Geinoord, want dat wordt de eerste horde. Ik weet niet veel van die club, behalve dan dat ze dit seizoen uitkwam in de eerste klasse en er ongetwijfeld alles aan zal doen om niet te degraderen. Met andere woorden het wordt een wedstrijd op zich. Onvoorspelbaar. Het enige wat wij moeten doen is 'knallen' en dan hopen dat we doorgaan naar de volgende ronde. Mochten we dat halen dan wacht een volgende pittige confrontatie met de winnaar van Papendrecht - Oostkapelle. Papendrecht ken ik van het afgelopen competitiejaar. Een ploeg die na een moeizame start uitgroeide tot een solide formatie. Pittig dus om tegen te spelen. Als we ook die ronde goed doorkomen dan spelen we op 15 juni de finale op neutraal terrein." Afgezien van de afwezigheid van de lang geblesseerden Nick de Veij, Bart van Muijen en Roy Weber, begint Pelikaan met een schorsingsvrije en fitte selectie aan het voetbaltoetje. "We staan er goed voor", overziet El Akchaoui de actuele situatie. "Zeker ook in mentaal opzicht. De gretigheid is groot en het vertrouwen ook. Wat ook mooi is: de omgang met elkaar. Dit is echt een vriendenteam dat zich goed ontwikkelt heeft. De ondergrens is gaandeweg het seizoen steeds hoger komen te liggen. Dips zoals we die eerder dit voetbaljaar meemaakten in duels met EBOH en Heukelum liggen achter ons. Ik heb er de ploeg van zien leren. In de laatste fase van de competitie was er alleen nog maar sprake van een stijgende lijn. Een mooie ontwikkeling die we de laatste twee weken van het seizoen hopen door te trekken. Te beginnen tegen Geinoord."

Driss El Akchaoui heeft het uitstekend naar de zin bij Pelikaan en verheugt zich alweer op zijn tweede contractjaar in Zwijndrecht. "Ik rijd iedere training met plezier naar het Pelidome om die gasten weer te zien. Of het ook wederzijds is moet je aan hun vragen, ha ha! Ze hebben even aan mijn 'directe' aanpak moeten wennen, maar ik merk ook dat er een positieve wisselwerking is ontstaan. Dat is lekker werken hoor. Met plezier en passie. Zo zie ik het graag!"

 

Meer berichten