Foto:

Vogels nemen eerste horde in strijd om lijfsbehoud

VVGZ won op het Noordpark met 2-0 van 2e-klasser Arnemuiden en vervolgt de P/D- strijd met een uitwedstrijd bij de winnaar van de gestaakte wedstrijd NSVV - Altena. Tegen de Zeeuwen kwamen de Vogels alleen in de beginfase in de problemen, maar daarna controleerden ze de wedstrijd en kwamen net voor rust op voorsprong.
Na rust ook een beter VVGZ dat na de rode kaart van Arnemuiden veel mogelijkheden kreeg en de wedstrijd besliste door een fraaie goal van A- Junior Jaap Swank die daarmee een droominvalbeurt beleefde.

De Vogels waren vooraf gewaarschuwd voor het gevaarlijke nummer 10 (volgend jaar Kloetinge) maar al in de eerste minuut dartelde hij na een slechte breedtepass door de defensie van de Vogels. Zijn inzet werd gelukkig gekeerd maar een paar minuten laten wederom een goede schietkans die Kloosterman tot corner verwerkte. Daarna herstelden de Vogels zich en kregen ze de controle over de wedstrijd. Er werd behoedzaam aangevallen en in de beginfase kreeg de actieve Kuipers een paar schietkansen maar die troffen geen doel. Verder werd vaak met lange ballen geprobeerde v.d. Spek te vinden, die weer een paar mooie acties liet zien. In de 28e minuut een mooie pass van Tucci op v.d Spek die met de borst in één beweging zijn tegenstander passeerde maar zijn trekbal werd net gemist door Kuipers. Daarna een voorzet van de goed spelende van Dongen maar de kopbal van Kuipers belandde in de handen van de keeper. Net voor rust een daverend schot van Breukhoven die tot corner werd verwerkt. Uit deze corner bleef de bal in de zestien hangen en Kuipers legde heel goed terug op de instormende Zwang, die snoeihard de 1-0 binnen schoot. Wel daarna nog bijna de gelijkmaker toen een schot van rood/geel net voorlangs ging.

Na rust weer een beter VVGZ dat onder leiding van uitblinker Los de controle over de wedstrijd hield. Wel in de 55e minuut een gele kaart voor Vermeulen, maar de Vogels bleven zoeken naar de 2-0 en vooral v.d. Spek was de handenbinder voor de Zeeuwen. In de 67e minuut een domper voor de vermoeide Zeeuwen door een rode kaart (twee maal geel) en nu kregen de Vogels steeds meer ruimte op het veld. Nieuwendorp kwam voor v.d. Spek en die had meteen de 2-0 op zijn schoenen maar de pijlsnelle aanvaller stuitte op de doelman. Daarna weer een kans voor de A-junior maar nu schoot hij over. Daarna Swank voor Vermeulen en die trof wel doel: hij kreeg de bal onbewust mee van Kuipers, passeerde twee tegenstanders en schoof de bal koel in de lange hoek. Hij besliste daarmee de wedstrijd en de Vogels, bij wie Kooiman nog in de ploeg kwam voor Kuipers, konden rustig de wedstrijd uit spelen. Bijna net voor tijd de 3-0 maar de vrije trap van Breukhoven spatte op de lat uiteen.

Volgende week dus het vervolg en dat zal afhankelijk van het KNVB- onderzoek, een uitwedstrijd bij Altena of NSVV zijn.

Meer berichten