Foto:

Ongelukkige en onnodige nederlaag Heerjansdam

Heerjansdam speelde in de nacompetitie de eerste (k.o.) wedstrijd voor een plaats in de hoofdklasse uit tegen SHO en verloor met 2-1. In de beginfase (7e minuut) kwam Heerjansdam op voorsprong; Wilshon Lima werkte de bal in eigen doel, na een harde voorzet van Jelmer Nugteren: 0-1.

Daarna drong de thuisclub wel aan, maar Heerjansdam was veel dreigender en gevaarlijker, omdat het regelmatig goed combinerend omschakelde. Zo zag Boy Stoops keeper Peter Konings redden, schoot Nugteren in vrije, kansrijke positie, over het doel en zag hij ook (net voor de rust) de doelman nog een keer redden. Daar tussendoor dook Giovanni Breevaart voor keeper Sander Schreuder op, die zich echter niet liet verrassen. Het enige minpunt van het goed in de wedstrijd zittende Heerjansdam was dat het met de rust maar 0-1 was, en dat zou uiteindelijk de ploeg van Mario Rijsdijk / Arie van den Berg opbreken.

Snel na rust viel de gelijkmaker via een penalty. Heerjansdam was even van slag en ging (een moment de organisatie verliezend) direct op zoek naar een doelpunt en kreeg via een counter het deksel op de neus, want Rijsdijk scoorde 2-1. De Dammers voerden daarna de druk op. Barros vond Stoops in de diepte (die de bal net niet goed mee kreeg) Nugteren zag zijn harde schot gered worden door Konings en Ronald Ouwens kopte een voorzet van Stoops over het doel. Net daarna verzuimde Rijsdijk zijn tweede penalty te benutten.

En hoe de thuisclub het slotoffensief van Heerjansdam overleefde, mocht een wonder genoemd worden. Youri van Noort kon net niet bij een dieptepass van Nugteren, Ouwens raakte van dichtbij de lat en in de blessuretijd kopte invaller Stefan Lezer hard en goed in (vrije trap Justin Snijders). Maar Konings tikte met een reflex de bal toch nog uit het doel. Heerjansdam is door die nederlaag uitgeschakeld en SHO gaat het in de volgende ronde opnemen tegen ARC.

Meer berichten