Team Sterk Staaltje doet voor de vijfde keer mee aan de Roparun. (Marco Essenberg staand in het midden)"
Team Sterk Staaltje doet voor de vijfde keer mee aan de Roparun. (Marco Essenberg staand in het midden)" (Foto: )

Eerste lustrum Team Sterk Staaltje

8, 9 en 10 juni doen weer honderden teams aan de Roparun mee. Voor de vijfde keer gaat Team 262, ook wel Team Sterk Staaltje, van start. Vorig jaar liepen de teamleden voor het eerst de route vanuit Hamburg, nu keren ze weer terug naar Parijs.

Door Mirthe van Wijngaarden

ZWIJNDRECHT/H.I.AMBACHT – Teamcaptain van Sterk Staaltje, Marco Essenberg, is het hele jaar door al bezig met de voorbereidingen voor de Roparun. Marco: "Dan komt het motto van vorig jaar weer naar boven: Roparunner ben je 362 dagen per jaar, maar we hebben een feestje van drie dagen." Sterk Staaltje is bij meerdere evenementen betrokken geweest. Zo heeft OBS De Klokkenbei met een sponsorloop, georganiseerd door het Roparunteam, maar liefst 8000 euro opgehaald. Daarnaast was Sterk Staaltje betrokken bij de Paascross, de bingo in Werkendam, diverse statiegeldboxen en speelt het team een organiserende rol bij de eerste 1/8 triatlon van Hendrik-Ido-Ambacht; de HIAthlon. Ook zal er in november een benefietdiner zijn. De afgelopen tien weken waren vijf teamleden van de totaal tweeëntwintig te gast bij lokale omroep ATOS RTV. Zij vertelden over hun ervaringen als deelnemer van de Roparun. En samen met ATOS RTV wordt net als vorig jaar op maandag 17 juni in T-Beaune's Huiskamer een huiskamerconcert georganiseerd, gevolgd door de bekendmaking van de eindopbrengst. Genoeg evenementen dus.

Dit jaar loopt Team Sterk Staaltje voor de vierde keer vanuit Parijs naar Rotterdam. Vorig jaar kozen ze voor de Hamburg-route, maar toen had het team onderweg wat pech. Door een late starttijd misten ze meerdere doorkomstfeesten. Marco: "De feesten zijn erg belangrijk. Met die gedachte van nog één uurtje en dan zijn we bij het feest, gaat het veel makkelijker. We hebben profijt van zo'n feest, je hebt dan drie uur plezier." Mede daarom kiezen ze weer voor de vertrouwde Parijs-route. Dit jaar heeft Sterk Staaltje ook iets nieuws ingevoerd: de zogenaamde Kilometervreter. Mensen kunnen per kilometer het team sponsoren, bedrijven per etappe. De gelopen etappe wordt dan door Sterk Staaltje vernoemd naar de naam van het sponsorende bedrijf. De etappelijst is al helemaal gevuld.

Op de vraag of Marco had durven dromen van alle dingen die Sterk Staaltje heeft bereikt na vijf jaar glimlacht hij: "Ik had het wel gehoopt. Er is zoveel tijd in Stichting Sterk Staaltje geïnvesteerd. Het is allemaal vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We vragen wel veel inzet van de leden." Voor de komende vijf jaar heeft Marco ook grootse plannen. "Ik hoop dat we dan nog steeds meedoen met de Roparun. En dat we mooie evenementen mogen organiseren in de regio, zoals de Paascross en de triatlon." Maar nu staan de komende dagen in teken van de laatste voorbereidingen. En waar Marco dan het meest naar uitkijkt? Naar de feesten en zijn bed ná de Roparun.

Meer berichten