René Kerkhoven en Jaap Bouman organiseren de speciale rondvaart.
René Kerkhoven en Jaap Bouman organiseren de speciale rondvaart. (Foto: )

Rondvaart langs Zwijndrechtse oever

Op zaterdag 15 juni a.s. organiseert Zwijndrechtenaar René Kerkhoven samen met Jaap Bouman uit Dordrecht een rondvaart langs de Zwijndrechtse oever van de Oude Maas.

Zwijndrecht - Jaap beschikt over een fraaie zalmdrijver, de DD Cornelis, waar maximaal 12 passagiers op mee kunnen. Zalmdrijvers voeren ooit stroomopwaarts richting Duitsland. Op de stroom terugdrijvend werd zalm gevangen die tegen de rivier op zwom.

Tijdens de 1,5 uur durende tocht in het gebied tussen de Sophiapolder (H.I. Ambacht) en de Dordtse brug vertellen Jaap en René over de historie van het Veerplein, het beeldenpark, de watertoren, het galgenveld, de Sophiapolder, Zomerlust en nog veel meer. De tocht begint om 13.00 uur, bij grote belangstelling wordt er 's ochtends ook een afvaart georganiseerd. De kosten bedragen € 12,50 per persoon, inclusief koffie of thee. De rondvaart start bij de watertoren. Let op: deelname is slechts mogelijk na aanmelding via onderstaande website. Voor meer informatie: René Kerkhoven, m.kerkhoven4@gmail.com.

www.ddcornelis.nl/zwijndrecht

Meer berichten