Arjan Breukhoven geeft een orgelconcert in de Bethelkerk van Zwijndrecht
Arjan Breukhoven geeft een orgelconcert in de Bethelkerk van Zwijndrecht (Foto: Picasa)

Orgelconcert Arjan Breukhoven in Bethelkerk

Op zaterdag 22 juni 2019 geeft de bekende organist Arjan Breukhoven een orgelconcert in de Bethelkerk van Zwijndrecht. Het concert heeft als thema: "Populaire Orgelbespeling".

Zwijndrecht - Vanaf acht uur speelt Arjan Breukhoven een programma waarbij de organist populaire muziek zal laten horen op het orgel van de kerk. Ook zal de organist zijn improvisatietalent zeker laten horen. Het publiek kijkt tijdens het concert in de keuken van de organist via een groot beeldscherm.

Concerten van Arjan Breukhoven onderscheiden zich van vele andere orgelconcerten mede door de interactie met het publiek. Tijdens het concert presenteert hij zijn eigen programma met aankondigingen, anekdotes en wetenswaardigheden achter de composities die hij speelt. Hierdoor worden de concerten toegankelijker voor een groter en jonger publiek. Ook de keuze van de programma's draagt hier zeker ook aan bij.

De Populaire Orgelbespeling was tot 2014 een radioprogramma van de EO waardoor vele organisten van nu, waaronder Breukhoven, zijn geïnspireerd. De Amsterdamse organist Piet van Egmond begon in de 50-er jaren met dit thema en kreeg er landelijke bekendheid door. Muziek voor miljoenen was de achterliggende gedachte, niet alleen voor de orgelliefhebbers, maar juist voor iedereen.

Kaarten zijn te reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda, maar zijn ook verkrijgbaar aan de kerk voor € 10,-. Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl.

Meer berichten