Foto:

VVGZ degradeert naar 2e klasse

De Vogels moeten na de 2-1 nederlaag bij NSVV een stapje terug doen. Na ruim 20 jaar moeten de Vogels afstand doen van het 1e-klasserschap en dat is even slikken voor VVGZ.

In een zeer matige wedstrijd kwam VVGZ in de eerste helft op achterstand maar in de 2e helft domineerden de Vogels. Onder meer door impulsen van de weer goede invallende Jaap Swank viel 10 minuten voor tijd de gelijkmaker toen Breukhoven scoorde en de Vogels langszij bracht. NSVV wankelde maar de thuisclub wist de verlenging te halen. En waar iedereen dacht dat de fitter ogende Vogels de definitieve tik zouden uitdelen was een verkeerde terugspeelbal van Deetman de oorzaak van de 2-1 en dat kwamen de Vogels niet meer te boven.
Daarna vergaten de Vogels te voetballen. Er volgden alleen nog lange ballen die vrijwel steeds een prooi waren voor de NSVV-defensie. Breukhoven schoot net naast en Tucci kreeg nog een goede kans maar zijn inzet ging net voorlangs en zo bleef het 2-1 en komen de Vogels volgend seizoen uit in de 2e klasse.

Meer berichten