De Latissimus Dorsi van het gelegenheidsduo Kitty van der Veer en Joël Bonk torent boven het landgoed uit. (FOTO: Michiel Grootendorst)
De Latissimus Dorsi van het gelegenheidsduo Kitty van der Veer en Joël Bonk torent boven het landgoed uit. (FOTO: Michiel Grootendorst) (Foto: )

Landart tentoonstelling

Een bloeiende appelboom in juni, een vreemd hooidier langs de weg of een witte piramide in het groen.

Heerjansdam - Oplettende passanten hebben de kunstwerken van de landart tentoonstelling Playground al gezien. Deze zomer vloeien kunst en natuur samen op landgoed Het Buitenland in Heerjansdam. De kunstwandeling van ongeveer 2 kilometer is dagelijks te wandelen tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Wil je niets missen? Sluit dan aan bij de inlooprondleiding op zaterdag 15 juni. Samen met curator Teuntje van de Wouw (Bergarde Galleries) wandel je over het landgoed. Ze laat je de verborgen plekken zien en vertelt meer over de kunstwerken. Waarom staat de appelboom in bloei? Wat doet die piramide in de polder? De rondleiding is leuk voor alle leeftijden, mits je goed ter been bent.

Vertrek is om half 10 vanaf Bergarde Galleries (Het Buitenland 1, Heerjansdam). In de ochtend is de natuur op het landgoed namelijk op zijn mooist. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 9,95 per persoon (kinderen tot 10 jaar wandelen gratis mee). Het wordt aangeraden om fijne schoenen en hoge sokken te dragen. Vanwege het beperkt aantal plekken is aanmelden via info@bergarde.com noodzakelijk.

Playground is nog tot en met 16 november te zien.

Meer berichten