Pijn leiden op de bank bij VVGZ in het duel met NSVV.VV
Pijn leiden op de bank bij VVGZ in het duel met NSVV.VV (Foto: john de pater)

'Deze dreun werkt nog wel een tijd na'

Na bijna een kwart eeuw eerste klasse viel zaterdag het doek voor VVGZ. De 2-1 nederlaag tegen NSVV zorgde voor degradatie. "Heel zuur, deze dreun gaat nog wel een aantal weken doorwerken", verwoordde interim-trainer Rick Versteeg het verdriet van 'de vogels'.

Door Jan J. Timmer

zwijndrecht - Anderhalve maand geleden nam Versteeg samen met Coen Scheurwater de technische leiding van de VVGZ-selectie over nadat hoofdtrainer Danny Mulder de wacht was aangezegd. Het eerste elftal verkeerde in zwaar weer en de clubleiding verwachtte niet dat het tij met Mulder nog gekeerd kon worden. Onder regie van het interim-duo werden zowel het voetbal als de resultaten snel beter. De stijgende lijn leidde evenwel niet tot de ultieme ontsnapping. Daar stak NSVV zaterdag een stokje voor. "We speelden net onze beste wedstrijd van het seizoen", analyseerde Versteeg het optreden in Numansdorp. "NSVV was voetballend en fysiek sterker gedurende grote delen van de partij. Nadat we de 1-1 maakten nam de hoop op een goed resultaat bij ons toe. Helaas viel ook de 2-1, uit een verdedigingsfout en kregen we het deksel op onze neus. Je moet echter ook nuchter vaststellen dat je deze degradatie niet kunt vastpinnen op dat ene duel. We hebben simpelweg een moeizaam seizoen gedraaid en ons in een veel eerder stadium van de competitie in een lastige situatie gemanoeuvreerd. En daarnaast hadden we botte pech op cruciale momenten. Juist in de fase waarin we achter elkaar punten pakten, deed de concurrentie dat ook. En we duikelden op de laatste speeldag de nacompetitie in omdat een directe concurrent van de kampioen won. Het dubbeltje viel te vaak de verkeerde kant op. Tja, en dan degradeer je. Dat doet heel veel pijn, zeker ook bij mij als 'jongen van de club'. Natuurlijk: de resultaten werden de laatste tijd beter, maar wat heb je daar aan als je het uiteindelijk toch niet hebt gered?! Maar goed, de club moet verder. En dat gaat uiteraard ook gewoon gebeuren, want VVGZ heeft een sterk fundament. We moeten dit even verwerken en gaan er dan weer vol tegenaan."

Komend seizoen gaat Fop Gouman als hoofdtrainer aan de slag bij VVGZ. Rick Versteeg doet "een stapje terug", zoals hij dat zelf noemt. "Ik ga me samen met Ad Bossers met technische zaken bezig houden. Iets meer op de achtergrond dus." De komende dagen en weken is het afwachten wat de gevolgen zijn van de degradatie van VVGZ. "Ik heb de indruk dat de meeste spelers hier gewoon blijven voetballen", schat Rick Versteeg in. "Veel jongens zijn behoorlijk honkvast. We gaan zien hoe het zich ontwikkelt."

Meer berichten