Onder luid applaus en gejuich werd meester Lambert als een held onthaald op school.
Onder luid applaus en gejuich werd meester Lambert als een held onthaald op school. (Foto: )

Meester Lambert van de Tandem als held onthaald

Dit jaar heeft meester Lambert voor het eerst deelgenomen aan de Roparun. Met team Run2Help 244 ging hij de uitdaging aan om 536 km te lopen en te fietsen van Parijs naar Rotterdam. Al gauw werd duidelijk dat deelnemen aan de Roparun heel wat meer inhoudt dan alleen fietsen en lopen.

Zwijndrecht - Er moest namelijk van alles geregeld worden; van tenten tot kookgerei en van boodschappen tot papierwerk. Voor dat alles was geld nodig. Liefst zoveel mogelijk, zodat er behoorlijk wat overblijft voor het goede doel van de Roparun: hulp aan mensen (en hun familie) in de strijd tegen kanker.

In zijn laatste jaar op daltonschool Tandem (hij gaat bijna met pensioen), kreeg meester Lambert alle medewerking voor het organiseren van een sponsorloop en dat zorgde voor een prachtige opbrengst van maar liefst € 2251! Ook verkocht hij voor €420 aan Roparunloten.

Na weken trainen ging meester Lambert vrijdag 7 juni op weg naar Parijs. Vanuit Parijs ging de tocht langs verschillende dorpjes en steden en overal stonden mensen aan de kant om de lopers en fietsers aan te moedigen. Er waren zelfs feesten onderweg, speciaal voor de Roparun. "Maandag goed uitrusten én niet voor 9.30 uur op school komen," was meester Lambert door zijn directeur opgedragen. Hij kreeg een vaag vermoeden en jawel hoor: Alle kinderen en collega's stonden in een erehaag op het schoolplein hem op te wachten. Onder luid applaus en gejuich werd meester Lambert als een held onthaald op school.

Meer berichten