Ozzy Scheepbouwer, Eric Verhey, Fransco Roset en Noa Heinsius zaten in het winnende team.
Ozzy Scheepbouwer, Eric Verhey, Fransco Roset en Noa Heinsius zaten in het winnende team. (Foto: )

Battle of the next Generation

Het was een spannende strijd vrijdagmiddag 14 juni in Tilburg. Acht teams van verschillende Technasiumscholen streden om de hoofdprijs die door bouwbedrijf Heijmans was uitgeloofd voor het beste idee op het gebied van "Veiligheid voor de gebruikers in een gebouw". Winst was er uiteindelijk voor het team van VWO-4 leerlingen van het Walburg College uit Zwijndrecht, die met hun idee over de beveiliging van het Station Zwijndrecht een diepe indruk maakten op de jury.

Zwijndrecht - De Battle of the next Generation is dit jaar alweer voor de vijfde keer uitgezet door het bouwbedrijf Heijmans. Het doel is om de jeugd te interesseren en enthousiasmeren voor de vele aspecten van de bouw, en met name ook op zoek te gaan innovatieve ideeën die de andere denkwijze van jongeren soms kan opleveren. Elk jaar wordt er gekozen voor een nieuw, actueel thema. Dat is dit jaar ook zeker weer gelukt. Met meer dan 500 leerlingen die landelijk aan dit project hebben meegedaan mag het zeker een succes genoemd worden.

En er kwamen mooie ideeën naar voren. De finale gaf zicht op een aantal scholen die middels toegespitste apps de veiligheid in openbare gebouwen wilden vergroten. Er was een school die de bouwplaats tijdens de werkzaamheden veiliger wilde maken, en er was zelfs een school die had nagedacht over de onveiligheid op het moment dat de bouw bevoorraad wordt en de feitelijke bouwactiviteit stil ligt. Maar het meeste indruk op de jury maakte toch zeker het idee van het Walburg team, dat met een uitgewerkte oplossing kwam om de perrons van het station te beveiligen tegen het risico van voor de trein vallen, met alle gevolgen van dien. Ook de presentatie daarvan, met een fraaie animatie die goed zicht gaf op de werking, in de vorm van een pitch van maximaal vijf minuten, werkte mee aan de goede score.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden