Wie aan de slag wil met epoxy, kan dit doen bij de masterclass 'Gieten met epoxy en acrylverf' bij schilderatelier Barteljee. (Foto: Pirivé
Wie aan de slag wil met epoxy, kan dit doen bij de masterclass 'Gieten met epoxy en acrylverf' bij schilderatelier Barteljee. (Foto: Pirivé (Foto: Privé)

Masterclass epoxy bij Barteljee

Wie aan de slag wil met epoxy, kan dit doen bij de populaire tweedaagse masterclass 'Gieten met epoxy en acrylverf' bij schilderatelier Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht. Dat kan op 2 en 3 juli. Verder houdt Barteljee een schilderweek in Dordrecht.

ZWIJNDRECHT - De combinatie van acrylverf, additieven en siliconen zorgen voor verrassende en onvoorspelbare effecten, vertelt Bart van der Bom van Barteljee. "Bij het werken met epoxy is dat ook het geval. Zelf vind ik die effecten het meest boeiende van het schilderproces. De mogelijkheden zijn onbegrensd en het meest interessante is om deze nieuwe technieken op je eigen manier toe te leren passen. Het is een techniek waarbij de receptuur belangrijk is. Als je de juiste ingrediënten en de juiste dikte van de acrylverf gebruikt, dan lukt het altijd. Iedereen kan deze techniek leren toepassen, je hoeft er geen schilderervaring voor te hebben."

Epoxy is een kunsthars en stroperiger qua substantie. Acrylverf is anders, legt Bart uit. "Als epoxy gedroogd is dan zijn de mooie hoogglans en de dikte van het materiaal samen met de speciale mengeffecten prachtig om te zien. Acrylverf is 'water gedragen' en samen met de toegevoegde vloeistoffen zorgt dit voor heel andere effecten dan epoxy. Acrylverf heeft na droging een mooie eiglans, dus veel matter dan de hoogglans van epoxy." Bart houdt ook nog een schilderweek, op de Eikenhof te Dordrecht. De Eikenhof is eigendom van Corrie de Kock en Freek Ton. Corrie en Freek hebben de Eikenhof omgetoverd in een schilderachtige omgeving met een groentetuin, een bloementuin, een boomgaard, een mooie "Monet vijver", een schapenweide, een kippenren en er staan enkele monumentale bomen.

Bart: "Dit is een inspirerende omgeving om boeiende schetsen en schilderijen te maken tijdens de schilderweek. Wat wil je vertellen met verf, kleur en compositie? Hoe zorg je ervoor dat een abstract schilderij interessant is om naar te kijken en hoe kun je dit bereiken? We hebben het met elkaar over de betekenis van kleur, hoe bouw je je schilderij op met transparante, doorschemerende lagen verf en welke technieken en materialen er zijn er om te gebruiken. De schilderweek is echt een echte ontdekkingstocht."

Belangstellenden kunnen terecht in de week van zondag 7 juli tot vrijdagmorgen 12 juli, hiervoor zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wie dan niet kan, heeft in augustus ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de schilderweek in Dordrecht, van zondag 25 augustus tot vrijdagmorgen 30 augustus. Ook hiervoor zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en aanmelden kan gekeken worden op de website van Barteljee, www.barteljee.nl.

Meer berichten