Foto:

Basisschool Develhoek bestaat 35 jaar en viert feest

Afgelopen vrijdag, 28 juni vierden de kinderen van Basisschool Develhoek feest. De school bestaat dit jaar precies 35 jaar en het team vond dat een goede reden om eens flink uit te pakken.

ZWIJNDRECHT - In 1984 werd de school opgeleverd in de destijds piepjonge wijk Heer Oudelands Ambacht. Hoewel de school startte met slechts een paar groepen, groeide de school al snel uit tot een volwaardige school en eind jaren '80 werd het onderwijs zelfs verzorgd op drie afzonderlijke locaties. De school stond al snel bekend om de gezellige, kindervriendelijke sfeer met aandacht voor rust en regelmaat. Daarnaast heeft de school altijd oog gehad voor betekenisvolle vernieuwingen die aantoonbaar goed zijn voor kinderen.

Zo was Basisschool Develhoek de eerste school in de omgeving die koos voor Engels in alle groepen, van peuterspeelgroep tot groep 8. In 2019 hebben ruim 1500 kinderen hun schoolloopbaan op Basisschool Develhoek voltrokken en momenteel volgen ruim 400 leerlingen het onderwijs. Gedurende de festiviteiten op 28 juni vonden er diverse spraakmakende optredens plaats. Zo opende de geroemde Django Wagner het feest. Naast hem stonden tevens onder meer Quincy Wilson -oud leerling van de school en inmiddels een bekendheid door zijn bijdrage aan SBS 6's House Of Talent- en Lou Prince -al meer dan 25 jaar ouder van de school en deelnemer van The Voice Senior- op het podium. Lou Prince bracht tijdens het feest zelfs een primeur: speciaal tegen armoede in Nederland schreef hij mee aan het prachtige lied 'Soms Geef Je'. Lou heeft dit lied tijdens het feest voor het eerst live gezongen, waarbij hij ondersteund werd door enkele tientallen kinderen. Een bijzonder moment op een dag vol bijzondere momenten. Gedurende het hele feest waren er spelletjes te doen waar de kinderen enorm van genoten hebben. Tevens stond er een photobooth en had de school een foodcourt ingericht op het grasveld naast de school waar onder andere Domino's pizzapunten verkocht. Het team kan trots zijn op de geslaagde dag en op naar de volgende 35 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden