Walter de Lange verkoopt herenmode, bijpassende schoenen en hij houdt zich bezig met het maatwerk van de kleding. 
Walter de Lange verkoopt herenmode, bijpassende schoenen en hij houdt zich bezig met het maatwerk van de kleding.  (Foto: )

"Ik wilde al een tijdje wat anders"

Door: Mirthe van Wijngaarden

Kledingzaak Walter de Lange Exclusieve Herenmode is verhuisd naar een ander pand binnen winkelcentrum Walburg. Voorheen was de winkel zeventien jaar lang gevestigd aan de kant van Voorwinden. Halverwege maart opende eigenaar Walter de Lange zijn nieuwe herenmodewinkel aan de ingang van de ING.

ZWIJNDRECHT - Met alle parttime-ervaring meegerekend, zit Walter de Lange al dertig jaar in het vak. Hij begon met in- en verkoop en heeft sinds 2002 zijn eigen winkel in Walburg. Hij verkoopt herenmode: verschillende soorten kleding, bijpassende schoenen en hij houdt zich bezig met het maatwerk van de kleding. In februari 2018 werd Walter de Lange voor het eerst benaderd door de verhuurder om te verhuizen naar een andere locatie binnen Walburg. Voorheen was de zaak gevestigd op de plek waar binnenkort de Versstraat met onder andere een bakker, slagerij en groenteboer komt. Walter: "De onderhandelingen zijn goed verlopen voor beide partijen. Dit heeft bij elkaar ongeveer een klein jaar in beslag genomen. Uiteindelijk is het dit pand geworden, maar dit moest nog wel gesplitst worden. Daardoor is er ruimte gekomen voor een nieuwe ijssalon die binnenkort opengaat."

De verbouwing duurde een kleine drie maanden. Wel ging er veel tijd overheen met het toekomstproof maken van de winkel. Zo is er geen gas meer, is alles ledverlichting, moest zoals eerder gezegd het pand gesplitst worden en zijn er extra maatregelen genomen tegen inbraak. De huidige winkel is iets minder diep, maar wel twee keer zo breed; daardoor is er meer front. Er is zelfs een kleine zithoek waar mensen onder het genot van een kop koffie en een praatje worden geholpen.

Ondanks zeventien jaar in hetzelfde pand te hebben gezeten, is Walter juist erg enthousiast over dit nieuwe begin. "Ik vind het heel erg leuk. Ik zat al een tijdje met idee dat ik wat anders wilde, iets nieuws. Ik heb er lol in om zoiets te ondernemen. Maar ik ben dan ook bereid om eraan te werken." 16 maart was de openingsdag en de nieuwe winkel werd dan ook drukbezocht. "We stonden hier met zes mensen en het is acht uur lang vol geweest met mensen", glundert Walter. Over de vindbaarheid van het nieuwe pand is Walter ook meer dan tevreden. "We zitten nu dicht bij de ingang van het winkelcentrum, dus de ontvangt is top. En mijn oude klanten weten mij ook nog steeds te vinden."

Er is flink geïnvesteerd in de verbouwing. Het plan is om nog zeker vijftien jaar te blijven op de huidige locatie. Maar dat is geen probleem voor Walter: "Ik vind dit werk gewoon erg leuk en dit vak is het enige wat ik kan", lacht hij.

www.walterdelange.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden