Hinrich Slobbe, al vijf jaar vol energie actief als voorzitter van hockeyclub Derby.
Hinrich Slobbe, al vijf jaar vol energie actief als voorzitter van hockeyclub Derby. (Foto: John de Pater)

Vol energie verder bouwen aan Derby

Door: Jan J. Timmer

Vijf jaar is Hinrich Slobbe alweer voorzitter van hockeyclub Derby, maar van verzadiging is nog geen moment sprake. "Ik mag leiding geven aan een vereniging die in alle opzichten bruist en nog vele plannen heeft. Zolang ik er energie uit blijf halen, ga ik met plezier door."

ZWIJNDRECHT - Natuurlijk, ook bij Derby gaat er wel eens iets mis of is er af en toe een strubbeling of irritatie, maar in grote lijnen bevindt de club zich vooral in een 'slow' die al een aantal jaren duurt. "Ik prijs me gelukkig met een actief en goed bestuur, volledig gevulde en kwalitatief uitstekende commissies en een groep van bijna tweehonderd vrijwilligers. Daarnaast hebben we de beschikking over nieuwe velden en is er sprake van veel speelplezier onder de leden", somt Slobbe op. "Wat wil een mens nog meer!"
De voorbije jaren heeft Derby niet alleen stevig ingezet op organisatorisch gebied en accommodatie, er is ook hard gewerkt aan de sfeer. "We willen een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar ruimte is voor zowel prestatiesport als breedtesport. Zeker ook in die laatste categorie willen we investeren door meer aandacht te geven en sterke trainers aan te stellen. Voormalig Heren 1 en Dames 1-trainer Jaap Smaal begeleidt dat proces. Wat de hoogste seniorenteams betreft liet Derby wisselende prestatie noteren. Het sterk verjongde Dames 1 kwam ervaring tekort om te overleven in de tweede klasse. "Je zag de degradatie aankomen", erkent Hinrich Slobbe. "Jammer, maar het is niet anders. Jacqueline Toxopeus en Carel van Aggelen vormen het nieuwe technische duo dat met de selectie aan de slag gaat. De meeste speelsters blijven. Wij hopen dat het team binnen twee seizoenen de stap omhoog weer kan zetten." Heren 1 slaagde er niet in om de zo vurig gewenste promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Kort voor het eind van het seizoen greep men naast promotie. "Volgend seizoen ondernemen we een nieuwe poging. Er zit in ieder geval een goede dynamiek in de ploeg en er komen weer wat jonge talenten door. We voelen ons ook in dat opzicht een rijke club."

Meer berichten