Waar John Burggraaf is, is de basketbal niet ver weg!
Waar John Burggraaf is, is de basketbal niet ver weg! (Foto: John de Pater)

John Burggraaf ziet groei: Helmink Heroes duidelijk in de lift

Door: Jan J. Timmer

Dat zijn basketbal tot de standaarduitrusting behoort als hij op vakantie gaat, zegt alles over hoe gepassioneerd Helmink Heroes-voorzitter John Burggraaf zijn sport beleeft .

ZWIJNDRECHT - "Dit wordt mijn 42e seizoen als basketballer", kijkt hij reikhalzend uit naar september, wanneer hij weer aan de bak mag in clubverband. "En het spelletje verveelt nog geen moment. Ik kan simpelweg niet stoppen zéker niet na het afgelopen jaar waarin we met Heren 2 kampioen werden. Een enorm leuk team waarin ik als 53-jarige optrek met basketballers die eenderde van mijn leeftijd zijn."

Tien jaar geleden sloot Burggraaf zich bij de roemruchte Zwijndrechtse basketbalvereniging BC Verkerk aan. Sinds vier jaar geeft hij als voorzitter leiding aan de club. "Toen ik toetrad tot het bestuur bestond de club voor een groot deel uit oudere basketballers. We hadden twee herenteams, én damesploeg en een flinke groep jeugd. Na een samensmelting met BV Fairmount, de komst van een nieuwe hoofdsponsor én de bijbehorende naamsverandering tot Helmink Heroes zag je het ledental aanzwellen. Die groei maakte ons tot een gezonde vereniging van rond de 160 leden. We zouden willen doorpakken, maar beseffen ook dat het even goed is om te consolideren. Het fundament heeft nu vorm. Straks gaan we verder bouwen. Het zou mooi zijn als Flexfield Fighters zich ook aansluit bij ons collectief. In dat geval stralen we nog meer kracht uit. Of ik hoop dat de oude eredivisietijden zullen terugkeren? Hoop heb je altijd en het is een doel dat je zou kunnen nastreven. Eerst echter hebben we groei nodig,"

Om die te bewerkstelligen nodigt Helmink Heroes de jeugd uit om begin september weer basketbalsfeer te komen proeven en mee te trainen. "Je mag drie keer gratis meedoen", vertelt hij. "Daarna neem je de beslissing of je wel geen lid wordt. Informatie is te vinden op onze website www.helminkheroes.nl. We trainen en spelen in de Develhal hier in Zwijndrecht. Voel je van harte welkom om kennis te maken met deze mooie club!"

Meer berichten