De kinderen van BSO-locatie de Voorn kregen onlangs de workshop Aikido.
De kinderen van BSO-locatie de Voorn kregen onlangs de workshop Aikido. (Foto: )

Leuke en leerzame clinics 'Voel je sterk'

Onder de noemer 'Voel je sterk' volgen de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van Yes! Kinderopvang leuke en leerzame clinics. Daarnaast wordt ook de band tussen de kinderen en de pedagogisch medewerkers extra versterkt. De workshops worden gegeven door het professionele trainingsbureau Zterk en bestaan uit uitdagende sportactiviteiten.

ZWIJNDRECHT - De kinderen van BSO-locatie de Voorn kregen onlangs de workshop Aikido. Pedagogisch medewerker Cheyenne was erbij en vertelt over deze leuke workshop: 'De kinderen vonden het een erg leuke workshop. De trainer deed dit op een duidelijke en kindvriendelijke manier. Hij gaf de kinderen de kans om zich rustig aan te passen aan de workshop. Ik deed zelf ook mee met de workshop. En daardoor had ik het gevoel een nog betere band op te bouwen met de kinderen. Door deze workshop leren de kinderen hun eigen waarden en normen kennen, maar ook die van de andere kinderen. De kinderen kregen de kans het vertrouwen in zichzelf te vinden en (voor de grotere kinderen) zich te ontwikkelen tot een zelfstandig persoon. Ik kijk terug op een super leuke en leerzame workshop. De kinderen konden zich lekker uitleven en vonden dit interessant om te doen. De trainer was ook echt super!'

De clinics dragen bij aan het vergroten van de emotionele en lichamelijke veiligheid van de kinderen: 'Ik mag er zijn en ik mag zijn wie ik ben'. Dit is een onderdeel uit het pedagogisch beleid van Yes! Kinderopvang en is een voorwaarde voor kinderen om te kunnen ontwikkelen. De kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd om hun zelfkennis en hun mentale, fysieke en verbale vaardigheden te vergroten. Het doel is dat ze zich sterk voelen en dat ze harmonieus met elkaar omgaan. Alle BSO-locaties van Yes! doen mee aan de clinics en er zijn geen kosten aan verbonden.

www.yeskinderopvang.nl

Meer berichten