De Canadese, in Nederland geboren, organist André Knevel speelt 26 juli in de Bethelkerk.
De Canadese, in Nederland geboren, organist André Knevel speelt 26 juli in de Bethelkerk. (Foto: )

Instrumentaal zomerconcert in de Bethelkerk

Op vrijdag 26 juli kunt u genieten van een instrumentaal zomerconcert in de Bethelkerk te Zwijndrecht. Medewerking wordt verleend door de bekende Canadese organist André Knevel.

ZWIJNDRECHT - Hij is geboren in Nederland (Bussum), waar hij op jonge leeftijd al zijn eerste orgellessen kreeg van onder andere Willem Hendrik Zwart. André gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels onder mee in de Cathedraal St.Eustache, Cathedraal Sacre-Coeur en de Cathedraal in Sens. In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor orgeldiploma B. André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. In 2010 heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest. Daarnaast wordt er ook medewerking verleend door de jonge en getalenteerde musici Carina Bossenbroek op de panfluit en Rens de Winter aan de vleugel. Zowel Carina als Rens treden veel op bij concerten in Nederland, werken regelmatig mee aan tv programma's en cd opnames en maken buitenlandse concertreizen.

Het programma bevat diverse orgelsoli van André Knevel, maar ook zullen André en Rens beiden improvisaties laten horen op orgel en vleugel en ook samen plaatsnemen achter de vleugel. Carina zal enkele keren optreden met haar panfluit, in samenwerking met de organist en pianist.

Meer berichten