Nienke Verberk, topschutter van basketbalvereniging Helmink Heroes.
Nienke Verberk, topschutter van basketbalvereniging Helmink Heroes. (Foto: John de Pater)

Nienke Verberk schiet met scherp!

Door: Jan J. Timmer

Topscorer van Helmink Heroes

306 tweepunters, één driepunter en 16 éénpunters; dat is de totaalscore van Nienke Verberk gedurende het voorbije basketbalseizoen. De 14-jarige Zwijndrechtse won met al deze treffers de topscorerstitel bij haar club Helmink Heroes.

zwijndrecht - "Het zijn er wel veel hè", glimlacht Nienke. "Ik ben dan ook best trots op deze prijs. Aan de andere kant weet ik ook dat ik veel van die doelpunten heb te danken aan mijn ploeg. Zo gaat dat in een teamsport; je kunt het nooit in je eentje." Haar team - Meisjes -14 van Helmink Heroes kan sowieso terug zien op een prima seizoen. In de eerste seizoenshelft werd de basketbalformatie kampioen, in het tweede gedeelte greep men -een klasse hoger- een mooie tweede plaats in de eindrangschikking. De goals van Nienke Verberk hielpen daar zeker bij. Als talentvolle guard heeft de jonge Zwijndrechtse een prima oog voor de ruimte én de kansen. "Ik ben best snel en heb een goede conditie", geeft ze haar sterkste punten aan. "Door die snelheid en mijn oog voor de ruimte creëer ik kansen voor mezelf en voor mijn teamgenoten. Toch zijn er ook dingen die nog beter kunnen, hoor. Vooral op het gebied van concentratie laat ik soms steken vallen. Als dat nog wat beter gaat dan kan ik mijn schotpercentage nog wat omhoog brengen."

Uiteraard hoopt Nienke Verberk, die vier jaar geleden met haar sport begon na eerst een aantal seizoenen geturnd te hebben bij Souplesse, ooit het eerste damesteam van Helmink Heroes te bereiken. Hogere ambities koestert ze niet. "Ik hoef geen topbasketbalster te worden", glimlacht de 3-atheneum leerling van het Develstein College. "Veel belangrijker is het om lekker te sporten en plezier te hebben met elkaar. In het team van het voorbije seizoen voelde ik me erg op mijn plaats. Na de zomer ga ik in Meisjes -16 spelen. Ook daar heb ik veel zin in. Ik heb al eens eerder een aantal wedstrijden mee gedaan met dat team. Met wennen zal het daarom wel meevallen. Daarnaast ben ik gevraagd om ook eens mee te trainen met de -18 ploeg. Dat vind ik écht een hele eer."

Meer berichten