De schildercursussen gaan weer van start. (Foto: Mark Isarin)
De schildercursussen gaan weer van start. (Foto: Mark Isarin) (Mark Isarin Fotografie)

Nieuw seizoen Barteljee van start

Maandagavond 2 september start het nieuwe schilderseizoen bij schilderatelier Barteljee in het atelier aan de Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht. Er zijn verschillende mogelijkheden om een schildercursus te volgen.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - In de eerste week van september starten de nieuwe schildercursussen in het atelier.
Op maandagavond 2 september gaat een nieuwe serie van 15 lessen van start. Deze schildercursus is geschikt voor startende en gevorderde schilders. Tot eind december wordt er elke week van 20.00 uur tot 22.00 uur lesgegeven in het atelier in Zwijndrecht. Op woensdagmorgen 4 september en op donderdagmorgen 5 september starten er ook nieuwe schilderlessen voor startende en gevorderde schilders. Er wordt wekelijks schilderles gegeven in het atelier van 9.30 uur tot 11.30 uur. Een schildercursus bestaat uit 15 lessen en kost € 210,00. De nieuwe schilderlessen lopen door tot eind december.

"Zowel startende schilders als gevorderde schilders kunnen deelnemen aan de schildercursussen op maandagavond of op woensdag- of donderdagmorgen," vertelt Bart van der Bom van Barteljee. "De schildercursus op woensdagavond om de week en op zaterdagmorgen om de week zijn geschikt voor gevorderde schilders. Er wordt geschilderd met acrylverf. Als je echt zin hebt om te leren schilderen dan is dit het moment om hier mee te beginnen. Startende schilders maken kennis met verschillende schildertechnieken met acrylverf en ook het mengen van kleuren speelt een hoofdrol in de schildercursus voor beginners. Gevorderde schilders werken aan het ontwikkelen van een eigen schilderstijl/handschrift via boeiende thema's zoals café interieurs, stillevens met groenten en fruit, de tuinen van Claude Monet, het gebruik van acrylaatkit en pasta's in combinatie met acrylverf en het werken met parelmoerverf."

Deelnemende schilders schilderen thuis verder aan de opdrachten die op een boeiende manier in het atelier worden ingeleid via een presentatie. Bart: "De gemaakte schilderijen worden tijdens de start van de volgende les op een opbouwende en positieve manier besproken. Tijdens de werkbesprekingen wordt veel informatie uitgewisseld tussen de deelnemende schilders. Dit levert veel leermomenten op en zorgt voor een versnelling van de schilderontwikkeling van deelnemers aan de schildercursussen. De gemaakte schilderijen worden elke week geëxposeerd aan de wanden in het atelier zodat deelnemers aan de schildercursussen geïnspireerd worden van elkaars schilderijen kunnen leren. Er is veel belangstelling voor de schildercursussen. Op dit moment zijn er nog 2 plaatsen vrij in de maandag- en woensdagavondgroep. In de woensdagmorgen-, de donderdagmorgen- en de zaterdagmorgengroep zijn er nog 3 plaatsen beschikbaar."

Om de sfeer te proeven in het atelier van Barteljee, zijn belangstellenden vanaf september van harte welkom om een gratis proefles te komen volgen. Op maandagavond kan dit rond 20.00 uur en op woensdagmorgen of donderdagmorgen rond 9.30 uur. Je kunt je aanmelden door e-mail te sturen naar bartvanderbom@online.nl. Voor meer informatie over de schildercursussen kan contact opgenomen worden met Bart van der Bom, telefonisch op nummer 078 6139598 of via de website www.barteljee.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden