Motorcoureur Colin Velthuizen #64 aan kop tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Foto: Henk Teerink.
Motorcoureur Colin Velthuizen #64 aan kop tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Foto: Henk Teerink. (Foto: )

Colin pakt overwinning tijdens Gamma Racing Day

Colin Velthuizen wist na een spannende eerste IDM Supersport 300 wedstrijd op het TT Circuit Assen achter twee gastrijders als derde te finishen, waardoor hij het volle puntentotaal pakte voor het kampioenschap tijdens de Gamma Racing Day. In de tweede race moest Velthuizen de kopgroep net laten gaan en eindigde hij als zesde van de vaste IDM rijders.

HEERJANSDAM - Afgelopen weekend stonden er tijdens de Gamma Racing Day twee races op het programma voor de IDM Supersport 300 klasse. Naast de vaste IDM-rijders stonden er ook vier Nederlandse gastrijders uit het WK aan de start op het TT Circuit Assen, wat het startveld alleen nog maar sterker maakte. Tijdens de vrije training en eerste kwalificatie van vrijdag was het droog. Velthuizen stond er beide trainingen goed bij en sloot de dag af met een zevende niet, waarmee hij vierde was van de vaste rijders. "Niet slecht, maar het kan beter", was het verhaal van Velthuizen na afloop. Tijdens de tweede kwalificatie op zaterdag was het nat. Velthuizen reed een sterke sessie in deze lastige omstandigheden en klokte een keurige tweede tijd. De coureur was daarmee het snelste van de IDM-rijders. Velthuizen reed een ijzersterke wedstrijd op een opdrogende baan. Er ontstond een kopgroep van zo'n tien rijders. Velthuizen nam na een aantal ronden de leiding over en probeerde weg te komen. Dit lukte niet, maar de 15-jarige coureur trok de groep wel wat uit elkaar. Vervolgens werd Velthuizen in de hectiek even wat naar buiten gedrukt, waardoor hij een paar plaatsen verloor. De coureur uit Heerjansdam wist zich vervolgens knap terug te knokken in het slot van de race en finishte zeer kort achter twee WK-rijders als derde, waardoor hij eerste werd van de vaste IDM rijders. De eerste keer dit seizoen dat Velthuizen de volle vijfentwintig punten pakte voor het kampioenschap. In de tweede race kon Velthuizen in de beginfase mee met de groep en vocht voor de tweede plaats overall en de winst in het IDM. Later in de race miste Velthuizen net de slipstream en verloor daardoor ook de aansluiting met deze groep. Na twaalf ronden kwam Velthuizen als tiende over de finish, waardoor hij zesde werd van de vaste IDM rijders. Velthuizen scoorde tijdens de Gamma Racing Day wel 35 punten, waardoor hij zijn derde plaats in het kampioenschap verstevigde en het gat naar de voorste twee rijders verkleinde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden