Marcello Tucci wil VVGZ snel terug helpen aan het eersteklasserschap.
Marcello Tucci wil VVGZ snel terug helpen aan het eersteklasserschap. (Foto: )

Marcello Tucci wil revanche met VVGZ

Door Jan J. Timmer

Weglopen na een degradatie: daar doen ze bij VVGZ niet aan. Na de duikeling uit de eerste klasse bleef het overgrote deel van de selectie de Zwijndrechtse club trouw. Ook Marcello Tucci piekerde er niet over om zijn heil elders te zoeken. "Integendeel: ik wil revanche!"

Zwijndrecht - Meer dan twintig jaar maakte VVGZ deel uit van de eerste klasse. Soms 'met de punt naar voren', dan weer aanschurkend tegen de gevarenzone. Met andere woorden: de club behoorde min of meer tot de 'vaste inboedel'. "Misschien heeft ons dat onbewust een gevoel van onkwetsbaarheid gegeven", blikt Marcello Tucci (25) terug op het voorbije seizoen. "Om uiteindelijk te moeten concluderen dat de dertig punten die we bijeen sprokkelden niet voldoende waren om ons in veiligheid te spelen. Een puntenaantal nota bene dat de voorgaande tien seizoenen ruimschoots genoeg was geweest om je direct te handhaven."
Tucci, in het dagelijks leven in de technische arbeidsbemiddeling, sloot zich drie jaar geleden aan bij VVGZ. Hij voelde zich er meteen thuis en ging gaandeweg van de vereniging houden. "Dit is een echte voetbalclub met mensen die er al decennialang rondlopen. Bij VVGZ luidt het credo 'doe-maar-normaal-dan-doe-je-gek-genoeg' en die down to earth benadering spreekt me enorm aan. Als je hier een ongelukkige zaterdag beleeft en verliest maar wél hard gewekt hebt, dan gaat men daar realistisch mee om. Voor mij is het simpel: bij zo'n club wil ik niet weg, ondanks de aanbiedingen van elders. Ik heb het er na de degradatie over gehad met Mark Zwang, mijn maatje achterin. 'Wat gaan we doen"', vroegen we elkaar. Het antwoord was eensluidend: blijven en er alles aan doen om VVGZ zo snel mogelijk terug in de eerste klasse te brengen. Hoewel de concurrentie pittig is, die ik zeker mogelijkheden. We hebben een prima team en in de persoon van Fop Gouman, een nieuwe en enthousiaste trainer. Ook qua scorend vermogen zit het goed, zeker nu Djim Kammerman op het oude nest is teruggekeerd. Ik verheug me op de competitie."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden