Ronald Ouwens: met plezier actief voor Heerjansdam.
Ronald Ouwens: met plezier actief voor Heerjansdam. (Foto: John de Pater)

Ronald Ouwens hoopt op periodetitel

Door Jan J. Timmer

Ronald Ouwens is vol goede moed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Een jaar waarin de aanvaller met zaterdageersteklasser Heerjansdam constant hoopt te presteren. "Als dat lukt moet een periodetitel haalbaar zijn", schat Ouwens in.

HEERJANSDAM - De tijd waarin Heerjansdam elke zomer busladingen met nieuwe spelers begroette, ligt alweer aardig wat jaren achter ons. Toen Roinald Ouwens vier jaar geleden voor het eerst De Molenwei op wandelde was hij in het gezelschap van slechts enkele versterkingen. "Sindsdien is dat eigenlijk zo gebleven", glimlacht de 26-jarige spits. "Ik speel nu al een aantal seizoenen met een vaste kern aan ploeggenoten en dat bevalt prima. Sterker nog: ik ervaar ons team als een vriendengroep. De sfeer binnen de selectie én het feit dat we met elkaar op een heel aardig niveau samenspelen, zijn voor mij de belangrijkste reden om hier te blijven." Op het voorbije seizoen kijkt Ronald Ouwens met gemengde gevoelens terug. Natuurlijk: Heerjansdam bereikte keurig de nacompetitie, maar 'onderweg' daar naar toe werd trainer Patrick Kok wél de wacht aangezegd en moest men verder onder een interim-duo. "Vervelend dat het zo liep", blikt Ouwens terug. "Ik wil er niet te veel meer over zeggen, maar binnen de selectie waren er verschillende jongens die met steeds minder plezier naar de trainingen kwamen. Voor de TC was dat de reden om in te grijpen. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen: voetbal moet ook leuk zijn, toch?!"
Onder leiding van de nieuwe technisch verantwoordelijke man Ron Timmers wordt er weer volop gelachen en genoten op het veld en daarbuiten. "Een fijne, ervaren trainer met een duidelijke, aanvallend ingestelde voetbalvisie", zegt Ronald Ouwens, die Timmers acht seizoenen geleden al meemaakte toen beide aan ASWH verbonden waren. "We trainen pittig en draaien een lekkere voorbereiding waarin we prima resultaten neerzetten. We zullen zien waar het toe leidt. Wie weet een periodetitel en een mooie eindklassering."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden