Als opening van een gezellig en drukbezocht ouder-kindfeest hebben Victor (2), Noah (3) en Amber (8) het nieuwe logo van kindcentrum Doerak onthuld.
Als opening van een gezellig en drukbezocht ouder-kindfeest hebben Victor (2), Noah (3) en Amber (8) het nieuwe logo van kindcentrum Doerak onthuld. (Foto: )

Nieuw logo voor vernieuwd KC Doerak

ZWIJNDRECHT - Als opening van een gezellig en drukbezocht ouder-kindfeest hebben Victor (2), Noah (3) en Amber (8) het nieuwe logo van kindcentrum Doerak van PIT kinderopvang & onderwijs officieel onthuld. Zij werden daarbij muzikaal begeleid door alle kinderen van Doerak die met hun muziekinstrumenten de sterren van de hemel speelden, tot groot plezier van hun ouders.

Door een gordijn weg te schuiven waarachter een groot bord tevoorschijn kwam, maakten de kinderen het nieuwe logo bekend. Dit bord heeft inmiddels een plek op de gevel van het kindcentrum. Het nieuwe logo weerspiegelt dat kinderen bij Doerak de ruimte krijgen om op allerlei manieren spelenderwijs hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. "Daarbij speelt muziek sinds dit voorjaar een grote rol op het kinderdagverblijf en de peuterspeelgroep, onder andere met het dagelijkse muziekkwartier. De baby's en peuters luisteren naar muziek, maken muziek en bewegen op muziek. Je ziet ze echt genieten," aldus Annelieke van Daalen, manager van kindcentrum Doerak.

Op de bso zijn de meervoudige intelligenties van Gardner de leidraad voor de pedagogisch medewerkers. Aan de hand hiervan ontwikkelen ze steeds weer nieuwe workshops en andere activiteiten, zodat er voor ieder kind altijd wat leuks te doen is dat bij hem of haar past. Van boksen met zelfvertrouwen als insteek tot het verzinnen en uitvoeren van een hoorspel, van filosofie tot koken met wat er in de kast staat, van het poepspel tot spelen in de emotiebus en van buiten ravotten tot muziekinstrumenten uitproberen.

Na de onthulling barstte het feest los. Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar stond er een klassiek kinderconcert op het programma. Zij werden 'meegenomen' in een muzikale voorstelling vol ritmes, klankkleuren en humor. De kinderen van de bso gingen aan de slag tijdens een workshop boomwhackeren. Boomwhackers zijn vrolijk gekleurde plastic buizen met ieder hun eigen toonhoogte als je ze ergens tegenaan slaat. Door goed samen te werken, maakten de kinderen er een bijzonder muziekstuk mee

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden