Boekpresentatie in het Trismuseum

De omslag van de roman van Janny de Heer.
De omslag van de roman van Janny de Heer. (Foto: )

Zondag 29 september om 12 uur wordt in het Trismuseum in Zwijndrecht de roman Het geheime wapen Hoe de liefde standhoudt in een gestoorde wereld gepresenteerd. De auteur is Janny de Heer en het eerste exemplaar is voor de directeur van het museum de heer A. van Wingerden.

Zwijndrecht - De roman begint en eindigt in Suriname. De cirkel is rond wanneer Cas na loodzware jaren het levensgeluk met zijn gezin denkt terug te vinden op zijn geboortegrond. Daartussenin bevindt zich zijn levenswandel, behalve in Suriname, in Nederlands-Indië en in Nederland. Het Geheime Wapen is veel meer dan een familieroman. In het levensverhaal van Cas en Elvira kronkelt het Nederlands koloniale verleden. Tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren Nederland, Nederlands Indië en Suriname zo met elkaar verweven dat het heel gewoon was om wekenlang te varen op oceaanstomers om familie te bezoeken of om zolang onderweg te zijn naar een (over) plaatsing. Voor velen een tijd van onbekommerde voorspoed, onbezorgdheid maar uiteindelijk vormen oorlog en armoede het fatum van de generaties geboren tijdens de beginjaren van de vorige eeuw.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid bij te praten en is er een signeersessie. De presentatie van Het Geheime Wapen Hoe de liefde standhoudt in een gestoorde wereld is op 29 september om 12 uur in het Tris museum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden