Groote Lindt vierdezijn jubileum onder meer met een wedstrijd tegen FC De Rebellen.
Groote Lindt vierdezijn jubileum onder meer met een wedstrijd tegen FC De Rebellen. (Foto: John de Pater)

Groote Lindt: extra bijzonder jubileum

Door Jan J. Timmer

"Een jubileum met een lach en een traan"; zo verwoordde Groote Lindt-voorzitter Marcel Mourik zaterdag het algemene clubgevoel bij de viering van het 90-jarig bestaan van de Zwijndrechtse voetbalclub.

zwijndrecht - 'De lach' zat hem in de mooie, zonnige feestdag met aansprekende onderdelen zoals een geanimeerd verlopen jubileumreceptie en de erewedstrijd tussen Groote Lindt 1 en F de Rebellen, een team bestaande uit oud-profs die zich tijdens hun loopbaan onderscheidden als uitstekende voetballers én als sportmannen met een eigenzinnig/speciaal karakter. 'De traan' kwam voort uit het bericht dat Piet Hordijk, Groote Lindt's oudste lid, vrijdag op 94-jarige leeftijd was overleden. "De heer Hordijk gold als een 'echte en zeer betrokken Lindtenaar", vertelt Marcel Mourik. "Als het eerste elftal de laatste seizoenen een wedstrijd speelde dan belde hij steevast in de rust en na afloop om de tussen- en eindstand te vernemen. We hebben hem als vereniging in januari nog en het zonnetje gezet vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap en hadden de voorbije week een 'livestream' voorbereid zodat hij thuis naar onze jubileumreceptie zou kunnen kijken. verdrietig genoeg heeft ie dat niet meer mogen meemaken. Als eerbetoon hebben we een minuut stilte gehouden tijdens de receptie en voorafgaand aan de jubileumwedstrijd."
Beide activiteiten werden goed bezocht en leverden reünie-achtige taferelen op. Ook het duel tussen Groote Lindt 1 en FC De Rebellen zorgde voor veel enthousiaste reacties. De ambitieuze zaterdagderdeklasser keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan tegen de gelouterde en vrolijk combinerende ex-profs. Na de pauze wierp de thuisclub de schroom van zich af en kwam ze terug tot 2-3. Twee razendsnelle counters maakten in de slotfase duidelijk dat De Rebellen een maatje te groot waren voor 'De Lindt'. Eindstand: 2-5. Dat de oud-profs hun bezoek aan Zwijndrecht allerminst als een verplicht nummer zagen blek na afloop De heren bleven gezellig hangen tijdens de barbecue en vierden het clubjubileum vrolijk mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden