Volkstuinpark Bakestein houdt een open dag (Foto: PR)
Volkstuinpark Bakestein houdt een open dag (Foto: PR) (Foto: )

Open Dag volkstuinenpark Bakestein

Ingezonden

Zwijndrecht - Elk jaar gaan volkstuinders en hun familie twee maal aan de slag om het tuinenpark Bakestein op te knappen. Dat gebeurt dit najaar op zaterdag 12 oktober. Het is dan een drukte van belang. Het seizoen is al weer bijna voorbij en we gaan ons park dan ook weer winterklaar maken. Het is zeker de moeite waard om op die dag het tuinenpark te komen bekijken.

Volkstuinparken geven een kwaliteitsimpuls aan het groen in stedelijke gebieden. Deze parken bestaan – zoals in Zwijndrecht - meestal uit gehuurde moes- en siertuinen. Daar is volkstuindersvereniging De Amateurtuinder voor opgericht. Het tuinenpark heet u van harte welkom op zaterdag 12 oktober.

Het park bevindt zich in Zwijndrecht en is onderdeel van sportpark Bakestein. Het ligt aan de Oude Stationsweg 7b. U kunt er rustig rondlopen en de diversiteit van ruim 100 volkstuinen bekijken.

Sinds het voorjaar hebben we een speciale bloemen/vlindertuin aangelegd, speciaal om de vlinder en bijenstand in de omgeving weer een impuls te geven. We zien nu al resultaat, ook de takkenrul die we er op hebben gezet wordt bewoond door minstens 2 egels en veel insecten.

Het tuinenpark ligt aan de zuidkant van sportpark Bakestein. Het is het eenvoudigst te bereiken via de Jeroen Boschlaan, onder de Bakesteinpoort door en dan langs de spoorlijn, Heer Oudelandslaan en de Oude Stationsweg.

Op het ogenblijk staan er geen tuinen te huur; er is een kleine wachtlijst. Heeft u interesse om in de toekomst een volkstuin te huren? Kom eens langs om de tuinen te bekijken, Bent u op 12-oktober niet in de gelegenheid, kom dan op een andere dag. Tot en met 31 oktober is het park dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur vrij toegankelijk. Iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur is de kantine open en is er iemand van het bestuur aanwezig die u informatie kan geven onder het genot van een kopje koffie of thee. Bekijk ook eens onze website

www.amateurtuinenbakestein.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden