Giovanni Smit: helemaal thuis bij Heerjansdam.
Giovanni Smit: helemaal thuis bij Heerjansdam. (Foto: john de pater)

Smit is helemaal gewend aan 'groen'!

Jan J. Timmer

Totaal thuis bij Heerjansdam

Giovanni Smit had nooit verwacht dat hij ooit vv Smitshoek zou inruilen tegen een andere club. Tóch deed ie het ruim een jaar geleden. Hij koos voor Heerjansdam en dat bleek een gouden greep.

heerjansdam - "Het is een rare gewaarwording om op een dag een groen shirt aan te trekken wanneer je zoals ik vanaf je vijfde geweend was in het 'oranje' te voetballen", grijnst Smit, in het dagelijks leven HBO-student Communicatie én succesvol beginnend ondernemer in marketing en communicatie. "Ik was in Barendrecht een echt 'clubmannetje' en had het er altijd enorm naar mijn zin. Uiteraard droomde ik er van om ooit in het eerste elftal te spelen, maar daar kwam het niet van. Ik kwam te 'hangen' tussen 1 en 2. Toen Richard Middelkoop als nieuwe trainer kwam hoopte ik op een nieuwe kans, maar er veranderde niets. Ik had het alles bij elkaar een half jaar aangezien en trok toen mijn conclusies, mede vanwege het feit dat Heerjansdam's TC-lid Rob Snijders me al een paar gevraagd had om naar zijn vereniging te komen."

De stap naar de Molenwei pakte in alle opzichten goed uit voor Smit. Hij kwam meteen in de A-selectie en knokte zich binnen de kortste keren in de basis. "Minstens zo belangrijk was dat ik me meteen thuis voelde bij Heerjansdam. Dit is een hele mooie club die ademt naar voetbal. Ook mijn team bevalt me zeer. Je kunt eigenlijk wel van een vriendengroep spreken. Vorig seizoen verliep voor mij prima. Ik merkte echt dat ik onder trainer Patrick Kok stappen in mijn sportieve ontwikkeling heb kunnen zetten. Ik hoop daar een vervolg aan te geven en bij te kunnen dragen aan een succesvol seizoen. We hebben een selectie waarmee we voor de top 3 in onze eerste klasse-poule moeten gaan. We zullen dat echter ook tegen de relatief 'kleine' ploegen alles moeten geven. Tegen de topteams is die instelling er bij ons 'standaard', maar dat is niet genoeg. We moeten altijd scherp zijn, ook in situaties waarin wij gedwongen worden om het spel te maken. Dat is niet gemakkelijk, maar daar ligt wél de sleutel."

Meer berichten