Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Walburg

Zaterdag vindt de Duurzaamheidsmarkt plaats bij en in winkelcentrum Walburg (Foto: PR)
Zaterdag vindt de Duurzaamheidsmarkt plaats bij en in winkelcentrum Walburg (Foto: PR) (Foto: )

Zwijndrecht - Om inwoners te laten zien hoe makkelijk en normaal duurzaamheid inmiddels is, wordt er dit jaar weer de Duurzaamheidsmarkt georgansieerd. Zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur, in winkelcentrum Walburg.

Tientallen deelnemers staan klaar om inwoners te inspireren en informeren. Zo is de Flora & Fauna werkgroep aanwezig om te vertellen over vogelhuisjes. Het plaatsen van vogelhuisjes is belangrijk, zeker in onze veelal opgeruimde landschappen, versteende woonplaatsen en steriele tuinen. Ook onze lokale imker staat op de markt. Bijen zijn van onschatbare waarde voor de natuur.

Zelfs op de Zwijndrechtse bedrijventerreinen zijn bijenvolken geplaatst en de eerste honing is inmiddels geoogst. Er zijn ook prijzen te winnen. Inwoners kunnen hun snelheid testen met afval scheiden en daarmee een mooie afvalbak voor in de keuken winnen! En wat kunnen we doen aan de extreme regenbuien die vaker gaan vallen? Bezoekers kunnen door middel van de watertafel zelf ervaren wat het effect is van een extreme bui en hoe het water op zoek gaat naar ruimte. Het is te veel om op te noemen, het wordt een leuke duurzame markt!

geslaagd

Vaker op de fiets, minder shampoo gebruiken (plastic soep!), de verwarming een graadje lager, meer groen in de tuin. Geen tegels. Het zit 'm in kleine dingen. Als bezoekers van Walburg zaterdag weggaan met één van die mooie voornemens in hun hoofd, dan is ons doel bereikt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden