Fop Gouman zols we hem kennen: meelevend langs de lijn.
Fop Gouman zols we hem kennen: meelevend langs de lijn. (Foto: John de Pater)

VVGZ is nog volop in ontwikkeling

Vijf wedstrijden staan er inmiddels op de teller voor VVGZ, maar trainer Fop Gouman heeft nog geen trek om op basis van de tussenstand een prognose te doen over het verdere verloop van het seizoen, laat staan een eindklassering van de Zwijndrechtse voetbalclub.

Door Jan J. Timmer

zwijndrecht - "Eerst is nog meer informatie nodig", stelt hij. "Dingen moeten zich nog uitkristalliseren. Lijkt me logisch, want we zitten in een nieuwe competitiepoule met een flink aantal nog onbekende tegenstanders. Daarnaast heeft ons elftal deze zomer een aantal mutaties ondergaan. Het vergt tijd om de gewenste vastigheid in het team te krijgen. Bij vlagen hebben de jongens al goed dingen laten zien in de wedstrijden, maar het lukt nog niet om negentig minuten lang de boventoon te voeren. Met andere woorden: we staan nog maar aan het begin."
Fop Gouman heeft inmiddels zijn draai gevonden binnen VVGZ. Sterker nog: de coach is super enthousiast over zijn nieuwe club. "Ik heb de beschikking over een leuke spelergroep met prima spelers. Ook qua staf ben ik dik tevreden. Daar komt nog eens die mooie clubsfeer bij. Maar eigenlijk heeft dat laatste me niet verrast. VVGZ staat er om bekend. Prettig is ook dat we een spelersgroep hebben met veel spelers van hetzelfde niveau. De eerste weken heb ik benut om met de hele groep van 1 en 2 te trainen. Daarna heb ik de groep verkleind naar twintig man. De concurrentie is groot. Voor een trainer is dat ideaal, want er valt wat te kiezen. Voor sommige spelers kan die keuze teleurstelling opleveren. Dat is de andere kant van de medaille. Tja, het hoort er bij hè."
Vooralsnog draait VVGZ mee in de bovenste regionen van zijn afdeling. De verwachting lijkt reëel dat de Gouman-elf die positie minimaal kan vasthouden. "Om in de top mee te draaien is er nog wel wat extra nodig", stelt Fop Gouman. "Vastheid in ons spel én in de organisatie van het elftal bijvoorbeeld. Maar ook: karakter. 'Willen' winnen is leuk, maar daar kom je niet ver mee. We hebben een over-mijn-lijk mentaliteit nodig.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden