Kijfhoek met een bevroren Devel en een besneeuwd kerkje. Hoe dit gebied er 600 jaar geleden uitzag wordt tijdens de lezing besproken.
Kijfhoek met een bevroren Devel en een besneeuwd kerkje. Hoe dit gebied er 600 jaar geleden uitzag wordt tijdens de lezing besproken. (Foto: Collectie HVZ)

Herhaling lezing 'Verhalen rond Kijfhoek' op 30 oktober

De lezing 'Verhalen rond Kijfhoek' kon op 3 april door omstandigheden niet doorgaan en heeft nu plaatsgevonden op woensdag 16 oktober. Wegens succes volgt een herhaling op woensdag 30 oktober. Voor laatstgenoemde avond zijn nog plekken beschikbaar.

ZWIJNDRECHT - De twee sprekers Ko Barendrecht en Gerrit Hemmes duiken in de geschiedenis van ons woongebied en behandelen een onderbelicht, maar zeer interessant stukje Zwijndrechtse Waard: de geschiedenis van de Devel, van klooster Eemstein en van de mensen die in 1435 in en rond Kijfhoek woonden.

Over Ko

Ko Barendrecht, een Zwijndrechter die al veel boeiende lezingen over Zwijndrecht en omgeving in De Vergulde Swaen heeft gehouden, zal op deze avond vertellen en beelden vertonen over het ontstaan van de Zwijndrechtse Waard, klooster Eemstein en de kloosterorde, die dit klooster bewoonde en de voor onze omgeving zeer bepalende Sint Elisabethsvloed.

Over Gerrit

Gerrit Hemmes, in Barendrecht geboren, woont sinds 1958 in Zwijndrecht en ook hij kent de omgeving goed. Hij vertelt over zijn jeugd, de jeugd van zijn vader en beide opa's, ondersteund door foto's uit het familiealbum. Gerrit Hemmes schreef twee spannende avonturenboeken voor de jeugd: 'Gevangen in de griend' en het onlangs verschenen vervolg 'Gevlucht naar Kijfhoek'. Hij gaat in op het schrijven en uitgeven van zijn boek en beantwoordt daarover gestelde vragen.

Praktische informatie

Aanvang: 20.00 uur/inloop vanaf 19.30 uur. Reserveren is gewenst. Per HVZ-lidmaatschap één maal gratis toegang; partners en niet leden betalen 2,50 euro. Reserveren kan tijdens openingsuren van De Vergulde Swaen aan de balie of telefonisch via 078-6125681, 078-6191673 (Klazien) of per e-mail via klazien@odekerken.net.

Oudheidkamer De Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53-55, 3332 AC Zwijndrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden