Kaja van Elte voorzitter van de club waar ze opgroeide.
Kaja van Elte voorzitter van de club waar ze opgroeide. (Foto: john de pater)

HSV Zwijndrecht: club in volle bloei

Door Jan J. Timmer

Katja van Elten is trotse voorzitter

Katja van Elten werd ooit als 7-jarig meisje lid van Honk- en Softbal Vereniging Zweijndrecht, Anno 2019 is ze voorzitter van de bloeiende club.

zwijndrecht - "Ik zat al een aantal jaren in het bestuur en had niet echt de ambitie om de vereniging te gaan leiden", vertelt ze. "Ruim een half jaar geleden echter liet Gerard Vaandrager weten een stapje terug te willen doen. Meteen waren de ogen op mij gericht. Ik heb er wel even over moeten denken en dat had alles te maken met mijn drukke baan binnen ons familiebedrijf - glazenwasserij/gevelreiniging met groothandel, red. - en de zorg over mijn drie kinderen. Toen Gerard liet weten beschikbaar te blijven als back-up voor zaken die overdag geregeld moeten worden voor de club, heb ik 'ja gezegd. Binnen deze constructie is het goed te doen."

GSV Zwijndrecht is een gezonde club met -vooral bij de jeugd- een groeiend ledenaantal. "We hebben er hard aan gewerkt om neer kinderen te interesseren voor onze club", weet Katja van Elten. "De heer Van den Boomgaard zet zich bijvoorbeeld erg in met clinics voor de scholen en ook mensen als oud-honkbalinternational Percy Isenia is nooit te beroerd om de club te promoten. We zijn er trots op dat hij en verschillende andere voormalige honkbalberoemdheden er voor ons stáán. Een aantal van hen zijn ooit bij HSV Zwijndrecht begonnen en na hun topsportloopbaan op het oude 'honk' teruggekeerd. Mijn jeugdvriendin Claudia Kranendonk is er ook een mooi voorbeeld van. Ze heeft er zelfs voor gezorgd dat ik weer ben gaan softballen. Nu spelen we samen in Dames 1. Hartstikke leuk!"

Het meest trots is HSV Zwijndrecht op haar jeugdafdeling, waar flink wat veelbelovende spelers deel van uitmaken. "Maar het allermooist vind ik de familiaire sfeer die binnen de vereniging heerst. Honk- en softbal vinden wij alleen maar leuk als we er met z'n allen plezier aan beleven. Dat lukt al die jaren al prima bij deze warme vereniging. Het is gewoon een fijne club!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden