Naar verwachting zal de eerste editie binnenkort uitgebracht worden.
Naar verwachting zal de eerste editie binnenkort uitgebracht worden. (Foto: )

Kinderkrant Jong078

Binnenkort kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar hun eigen regionale kinderkrant Jong078 gaan lezen.

Regio - Initiatiefnemer Linda te Veldhuis, woonachtig in Zwijndrecht: "Sinds begin dit jaar zet ik mij volledig in om kinderen een speciaal voor hen gemaakte kinderkrant te bieden. Inmiddels ben ik ver op weg en kan ik de krant bijna uit gaan brengen. Door middel van crowdfunding hoop ik de helft van de drukkosten voor de krant te kunnen bekostigen, zodat ik in januari 2020 echt het eerste exemplaar op de scholen kan afleveren."

12.000 kinderen die in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht in groep 5 t/m 8 zitten, gaan Jong078 10 keer per jaar ontvangen. De krant is voor kinderen erg leuk om te lezen, maar streeft ook belangrijke doelen na, zoals het vergroten van leesplezier, een bijdrage leveren aan taalontwikkeling, bekender maken met de woonomgeving en het stimuleren van het vormen van een eigen mening.

Kinderen en scholen betalen geen abonnementsgeld voor kinderkrant Jong078 en er komen alleen artikelen in, geen commerciële advertenties. Dit betekent dat de financiering op andere manieren gerealiseerd wordt. Bijdragen van fondsen, stichtingen, gemeenten, banken, maatschappelijke en culturele organisaties en het regionale bedrijfsleven maken het uitgeven van de krant grotendeels mogelijk.

Jong078 is te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Meer berichten