Vorige week heeft een groep leden van de Rotaryclub Zwijndrecht e.o. samen met kinderen van kinderdagverblijf Yes vele tulpenbollen gepoot in de tuin van het complex.
Vorige week heeft een groep leden van de Rotaryclub Zwijndrecht e.o. samen met kinderen van kinderdagverblijf Yes vele tulpenbollen gepoot in de tuin van het complex. (Foto: )

Tulpen in de tuin van de Blije Borgh

Trudy Wehrmeijer

Naast tulpen in Amsterdam, bloeien volgend voorjaar er zeker ook tulpen in de tuin van de Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht.

H.I.Ambacht - Vorige week heeft een groep leden van de Rotaryclub Zwijndrecht e.o. samen met kinderen van kinderdagverblijf Yes vele tulpenbollen gepoot in de tuin van het complex. Zij deden dit onder toezicht van een aantal ouderen en personeelsleden van De Blije Borgh en van Yes. De plantlocaties waren door De Blije Borgh voorbereid.

Na een woord van welkom door bestuurder Han Hendrikse en een korte toelichting over de End Polio Now bollen gingen jong en oud enthousiast aan de slag.

Polio

Rotaryclub Zwijndrecht e.o. is een serviceclub die wekelijks bij elkaar komt. De leden komen uit verschillende beroepsgroepen. Tijdens de vriendschappelijke clubbijeenkomsten wordt kennis gedeeld en worden lezingen gehouden. Daarnaast organiseert de club serviceprojecten om de wereld een beetje mooier te maken. De tulpenbollenactie is daar een voorbeeld van. Al sinds 1988 – toen polio nog in 130 landen voorkwam - zet Rotary zich wereldwijd in om polio de wereld uit te helpen. Nu komt polio nog in 2 landen voor; Afghanistan en Pakistan. Dit zijn moeilijk en gevaarlijk bereikbare gebieden. Sinds kort werkt Rotary samen met de Verenigde Naties om de vrijwilligers die de kinderen vaccineren te beschermen.

7500 vaccins

In Nederland is de End Polio Now tulpenbol geënt. Rotaryclubs houden acties om tulpenbollen te kopen, waarbij 2/3 van het aankoopbedrag wordt besteed aan de bestrijding van polio. De Bill en Melinda Gates Foundation verdriedubbelt het bedrag. De leden van Club Zwijndrecht e.o. hebben de gekochte bollen ter beschikking gesteld aan De Blije Borgh. De kinderen van Yes kregen een potje met tulpenbollen om mee naar huis te nemen. Deze actie is goed voor 7500 vaccins.

Meer berichten