De winnaars in de categorie Sportploeg en Coach van het jaar. Foto: John de Pater
De winnaars in de categorie Sportploeg en Coach van het jaar. Foto: John de Pater (Foto: john de pater)

Dorsman en Zijderveld dé sporthelden

Jan J. Timmer

Sportverkiezing Zwijndrecht

Rogier Dorsman en Chantalle Zijderveld mogen zich een jaar lag de beste sporters van Zwijndrecht noemen. Beide paralympische zwemmers ontvingen hun prijs vrijdagavond tijdens het Sportgala in de Develsteinhal.

zwijndrecht - Dat Dorsman en Zijderveld grote kanshebbers waren op de titel Beste Sportman en Beste Sportvrouw, was geen verrassing. Beiden presteerden meer dan uitstekend op het laatst gehouden WK in Londen en gelden eveneens als serieuze medaillekandidaten op de komende Paralympics. Spijtig genoeg kon het duo vanwege een verblijf met de nationale ploeg in Zuid-Afrika niet persoonlijk aanwezig zijn op het Sportgala. Wel reageerden ze via filmbeelden op hun lokale uitverkiezing.

De kandidaten voor de overige sportcategorieën waren wél 'live' aanwezig in de prima bezette Develsteinhal. Karateka Jay Stigter werd verkozen tot Sporttalent van het Jaar. Bij de teams ging de talentenprijs naar de softbalaspiranten van HSV Zwijndrecht. In de categorie senioren ging de walking football-afdeling van voetbalvereniging Pelikaan met de prijs aan de haal. Tijdens die ceremonie werd stilgestaan bij het overlijden van Hans Kostense op 4 januari jongstleden; de oud-voorzitter van Pelikaan was tevens één van de oprichters van de walking football groep Old Stars. Een nieuwe categorie in de Zwijndrechtse sportverkiezing was de categorie 'Sportcoach''. Hierbij moest de jury kiezen uit drie kandidaten: Joop Visser (O&O), Jaap Tak (ZV & PC De Devel en Rob van den Boomgaard (HSV Zwijndrecht). Een onmogelijke keuze zo bleek. Alle drie kandidaten zijn al sinds mensenheugenis aan hun club verbonden en hebben vele sporters bijgestaan en op pad geholpen. Kortom: onvergelijkbare grootheden. De beste oplossing was dan ook om ze alle drie tot Sportcoach van het Jaar te benoemen! En dat gebeurde dan ook.

Aandacht was er ook voor het thema 'De Gezonde Sportkantine'. Wethouder van Sport Ronald de Meij besteedde er vrijdagavond aandacht aan. Ook de Rabobank deed (letterlijk) een duit in het zakje: men reikte een stimuleringsprijs (met cheque) uit aan vv Groote Lindt. men hoopt dat veel Zwijndrechtse clubs het goede voorbeeld van deze vereniging gaan volgen. De aanwezigheid van special guest Samira El Idrissi sloot mooi aan op het thema. De regerend wereldkampioen taekwondo is behalve topsporter ook ambassadeur van JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst). Andere hoogtepunten van het sportgala waren de optredens van een balkunstenaar en Emma Breukelman en haar band. De organisatoren van Platform Sport en Bewegen en de gemeente mochten na afloop terugkijken op een wederom geslaagd Zwijndrechts sportfeest. Met dank ook aan de vele vrijwilligers die achter de schermen hun beste beentje voortzetten om een mooie en populaire traditie in stand te houden. Ze hadden andermaal eer van hun werk.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden