Brussencursus "Just4Me"

Binnenkort start er in Zwijndrecht weer een cursus voor brussen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. De cursus is speciaal bedoeld voor jongeren die opgroeien met een broer of zus die een beperking, ziekte en/of verslaving heeft. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst en wordt gegeven op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 3 maart a.s. waarbij er samen met de ouders tijd is voor kennismaking met elkaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk voor 21 februari a.s..

Zwijndrecht 0 Wanneer je een broer of zus hebt met een (chronische) ziekte en/of beperking ben je een "brus". Het kan bijvoorbeeld zijn dat je broer een lichamelijke beperking heeft waardoor je hem af en toe helpt met aankleden. Ook kan het zijn dat je zus ADHD heeft en snel overprikkeld is. Je moet daar soms rekening meehouden en kan bijvoorbeeld niet onverwachts vrienden mee naar huis nemen. Een brus heeft te maken met een gewone en soms bijzondere thuissituatie. In de cursus kan je met elkaar praten, doen we oefeningen en maken we plezier. Er zijn cursussen voor 8 t/m 12 jaar (Speciaal voor mij) en een cursus voor 12 t/m 15 jaar (Just4me). De cursus "Just4me" start op dinsdag 3 maart a.s. in Zwijndrecht. Het wordt gegeven door Karen Krause, CJG/St. Jeugdteams ZHZ en Natascha Hessels, Viverawijkteam/MEE Mantelzorg.

De cursus "Speciaal voor mij" zal gegeven gaan worden in Dordrecht (voorjaar) en Papendrecht (najaar). Wil je meedoen met de cursus of wilt u als ouder meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Natascha Hessels, MEE Mantelzorg/Viverawijkteam via T 078 – 2063202 of per email E natascha.hessels@meeplus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden