Sporten voor Sophia 2020
Sporten voor Sophia 2020 (Foto: Rob Sportfotografie)

Dubbel record bij Sporten voor Sophia

De 29e editie van Sporten voor Sophia brak twee records. Tussen vrijdag- en zondagavond werden in het Topsportcentrum in Rotterdam, totaal 8 spinningmarathons gefietst, waaraan een recordaantal van ruim 2200 deelnemers meedeed. Hieronder het team More Than Cycling van teamcaptain Rob van Efferen, dat vooral bestond uit zijn eigen klanten en leden van de vestigingen van Basic-Fit in Ridderkerk, Papendrecht en Zwijndrecht.

Zwijndrecht e.o. - Al tien jaar maakt teamcaptain Rob van Efferen tevens deel uit van het team van presenters van Sporten voor Sophia. Ook dit keer had de gedreven en enthousiaste instructeur de eer zijn team op zondagmorgen naar het einde van hun 2,5 uur durende spinningmarathon toe te coachen met opzwepende muziek, samen met collega-instructrice Agnes Verschoor. Met € 26.625,= zorgde team More Than Cycling voor een mooie opbrengst van deze lustrum-editie voor Rob.

Nadat vorig jaar voor het eerst in de historie de opbrengst van Sporten voor Sophia hoger was dan een half miljoen euro, stond de teller op zondagavond op maar liefst een recordopbrengst van € 628.019,=. Dit jaar wordt bij de diverse sportieve activiteiten in het kader van Sporten voor Sophia geld ingezameld voor het “Sophia Kinderhersenlab”, een belangrijk onderdeel van het kinderhersencentrum in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Je identiteit, je leven, je geluk. Alles hangt af van de ontwikkeling van je hersenen. Kleine afwijkingen hebben vaak grote gevolgen. De ontwikkelingen in de technische en medische wetenschap gaan razendsnel. Daarom bundelt het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis al haar expertise en ervaring op het gebied van het hoofd, de hersenen en de zintuigen in een speciaal Kinderhersencentrum. Hier kan het Sophia de nieuwste inzichten en onderzoekstechnieken optimaal benutten. Waardoor oplossingen niet langer ondenkbaar zijn. Sport mee en steun de realisatie van het Kinderhersencentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden