Omgaan met dementie

Dementie is een ingrijpende hersenziekte. Voor mensen zelf met dementie, maar ook voor hun naasten. Dementie wordt veroorzaakt door een hersenaandoening en maakt dat iemand steeds minder goed kan functioneren. 

Zwijndrecht - Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met dementie: zelf of in de directe omgeving. Momenteel treft de ziekte een op de vijf mensen. In Nederland is dementie de snelst groeiende doodsoorzaak. En ook de enige volksziekte waarvoor nog geen oplossing gevonden is. Alleen wetenschappelijk onderzoek brengt oplossingen dichterbij.

Deze middag met als thema "Omgaan met dementie"  wordt verzorgd door Arie Slob, niet alleen een bekend persoon in PCOB-kringen, maar ook trainer bij Samen Dementievriendelijk van Stichting Alzheimer Nederland. Zijn uitgangspunt is herkenning van mensen die ziek zijn, maar nog belangrijker, hoe ga je om met deze mensen, die iedereen wel kent in zijn of haar omgeving.

We hebben in Zwijndrecht een Alzheimercafé waar regelmatig bijeenkomsten zijn te bezoeken. Het zijn vaak wel de naasten, de mensen die het dichts staan bij degene die dementie heeft, die hier aanwezig zijn. Als vrienden, buren of kennissen, komen we daar vaak niet toe. Toch zou het goed zijn als we ons met elkaar meer verdiepen in deze omstandigheden. Juist voor deze categorie, die geen Alzheimercafé of ander trefpunt bezoeken, kan deze informatie van grote waarde zijn. De Maranathakerk staat ook deze middag voor u open zodat we om 14.30 uur kunnen beginnen en om 16.30 uur sluiten we weer af. Allen van harte welkom, ook als u iemand mee wilt brengen die hiervoor belangstelling heeft, weet dan dat gasten welkom zijn. Tot ziens op donderdag 27 februari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden