Hip Helpt bij boodschappen doen
Hip Helpt bij boodschappen doen (Foto: onbekend)

Hip Helpt biedt hulp ook tijdens Corona-crisis Maar u kunt zelf ook helpen!

De Volkskrant kopt: Coronacrisis treft kwetsbare ouderen dubbel. ‘Veel ouderen vereenzamen door de corona-maatregelen, stelt de ouderenbond. En zieke ouders (bijvoorbeeld met diabetes) kunnen hun kinderen niet meer zien. Maar: ‘De telefoon is een uitvinding uit 1876, maar hij werkt nog steeds.’

Zwijndrecht - Daarom hierbij een oproep: Kijk in je straat, appartementencomplex, op de galerij, wie er woont en biedt hulp aan. Wij weten niet wat er achter een voordeur zich afspeelt en mensen zelf weten vaak niet waar ze hulp kunnen vragen. Dus een oproep aan alle inwoners: Stop een briefje bij de buren in de bus met daarop je telefoonnummer en het aanbod om te helpen bij het boodschappen doen en andere noodzakelijke dingen. Want kennen wij onze buren? Kennen wij hun telefoonnummer? Waarschijnlijk geldt dit niet voor iedereen. Dus stel elkaar op de hoogte. Bel even regelmatig met elkaar en vraag hoe het gaat, maak een praatje. Deze mensen zien heel weinig mensen deze dagen, juist om besmetting te voorkomen!

Zoekt u hulp en weet u echt niet bij wie u kunt aankloppen, bel dan naar Hip Helpt. Wij hebben in Ambacht en Zwijndrecht ruim 100 vrijwilligers klaar staan, die u graag even helpen met boodschappen doen, een pakket ophalen bij de voedselbank, vervoer naar arts of ziekenhuis, een ander dringend klusje dat niet kan wachten. Bel met uw vraag naar tel. 078 780 23 42.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden