Coronavirus treft Zwijndrecht

Lege sportvelden, lange rijen bij de supermarkt, scholen zijn dicht, ondernemers sluiten hun bedrijf tijdelijk - wie door Zwijndrecht loopt ziet een heel ander Zwijndrecht. De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact. En niet voor niets, want afgelopen week werd het eerste besmette echtpaar in Zwijndrecht positief getest. Burgemeester Hein van de Loo roept op tot rust en alertheid.

Zwijndrecht - Gisteren sprak burgemeester Van der Loo de inwoners toe in een online filmpje en een brief. "Deze crisis vraagt veel van ons allemaal en doet een beroep op onze samenhorigheid," stelt de burgervader. En hij ziet mooie dingen ontstaan. "De afgelopen dagen heb ik gezien hoe goed we dat in Zwijndrecht oppakken. We laten ons als Zwijndrechtenaren van onze beste kant zien. We kijken in onze omgeving wie hulp nodig heeft, voor wie we boodschappen kunnen doen en hoe we elkaar door deze moeilijke tijd heen kunnen helpen."

Ook spreekt hij zijn waardering uit naar alle mensen in de zorg op wie een beroep wordt gedaan en naar bedrijven, verenigingen, scholen, kerken en andere organisaties die hun verantwoordelijkheden nemen. "Belangrijk is dat we bij alle dingen die we doen de richtlijnen van het kabinet volgen."

"Het coronavirus stelt onze samenleving op een ongekende manier op de proef. Maar wij zijn sterk en veerkrachtig. Ik roep iedereen op alert te blijven en de rust te bewaren. Samen komen we door deze crisis. Laten we goed op elkaar blijven letten."

In deze krant geven wij antwoord op prangende vragen rondom het coronavirus en de gevolgen voor ouderen (zie pagina 16 en 17). Ook spraken wij met voetbalvereniging VVGZ en gymnastiekvereniging O&O, wiens activiteiten stil liggen. Zij anticiperen alvast op de organisatie van toekomstige activiteiten, zoals het 90-jarige jubileum van VVGZ en de trainingen van topsporters. "We voelen ons nu even ontheemd omdat we onze vaste 'voetbalrituelen' moeten missen en de sociale contacten missen." Lees verder op pagina 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden