Chris Wilting, geboren en getogen in Zwijndrecht, doet mee aan het televisieprogramma De Alleskunner.
Chris Wilting, geboren en getogen in Zwijndrecht, doet mee aan het televisieprogramma De Alleskunner. (Foto: )

Is Zwijndrechtenaar 'De Alleskunner'?

Marit Nikerk

"Ik hou van verrassende en spontane dingen"

De Alleskunner

Elke zaterdag om 21.35 uur is de De Alleskunner te zien op SBS 6. In de aankomende aflevering mag Chris Wilting het mag opnemen tegen 29 anderen. Elke aflevering bestaat uit tien verrassende spelletjes.

Zo hard mogelijk schreeuwen, een koffer inpakken van 23 kilo, een kaartenhuis bouwen of zoeken naar een verloren sok in de was - in het SBS6-programma De Alleskunner gaan 100 kandidaten met elkaar de strijd aan in 99 spellen. Bij elk spel valt er één verliezer af. Zwijndrechtenaar Chris Wilting doet ook mee en heeft al 70 spellen met succes doorstaan.

Zwijndrecht - Het televisieprogramma zit vol met spellen. "De mensen die mij kennen weten dat ik van spontane en verrassende dingen hou," vertelt de 34-jarige Chris. "Toen ik thuiskwam na een avondje gezellig met vrienden zijn en de oproep van SBS6 zag hoefde ik niet lang na te denken. Ze zochten iemand die van spelletjes houdt en denkt dat hij alles kan. Mijn aanmeldingsmail was gelijk gestuurd."

De Alleskunner moet ook echt van alles kunnen. De kandidaten mogen verrassende, eenvoudige maar ook moeilijke spellen spelen. "Er waren een hoop leuke spelletjes," zegt Chris enthousiast. "Van katapult schieten tot een speld in een hooiberg vinden, van een stuiterbal vangen tot papieren vliegtuigen gooien." Het leukste spel tot nu toe vindt hij dat de deelnemers met een rolmaat een bouwhelm moesten zien pakken die vijf meter verder lag. Toch was het ook wel spannend. "Het moeilijkste spel was denk ik toch een spel waar ik er bijna uit lag. Toen moest ik met een satéprikker door een ballon heen prikken, zonder dat hij knalde."

De deelnemers doen niet alleen maar mee voor het plezier. Ook maken ze kans op een behoorlijke hoofdprijs: een jaar gratis leven, wat neerkomt op zo'n €30.000,-. "Hoe verder ik kwam, hoe meer ik voor de hoofdprijs ging," vertelt Chris. "In het begin was het lastig in te schatten hoever je zou kunnen komen." Of Chris gaat winnen, moet de kijker nog even afwachten: er volgen nog 30 rondes. Toch zijn we nieuwsgierig: stel dat je wint, wat hoop je dan te kunnen doen met de prijs? "Een deel zou zeker naar een vernieuwe tuin of een vakantie gaan, maar tijdens de opnames was mijn vriendin zwanger. Ik had gelijk bedacht dat áls ik win, de kleine een mooie spaarrekening krijgt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden