Jong JGZ past dienstverlening aan door coronavirus

De verscherpte landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) hebben ook invloed op de dienstverlening van Jong JGZ. Zo worden het aantal contactmomenten verminderd, vinden consulten waar mogelijk telefonisch plaats en zijn de groepsvaccinaties uitgesteld.

Regio - In het aanpassen van de dienstverlening volgt Jong JGZ de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Zo gaan alle afspraken voor jonge baby’s en kinderen 0-4 jaar zo veel mogelijk door, waaronder de hielprik en de gehoortest. De 22-wekenprik (maternale kinkhoest) inloopspreekuren gaan door. Alle inloopspreekuren voor zuigelingen op de consultatiebureaus gaan voorlopig niet door. Ouders kunnen hun vraag mailen en worden teruggebeld door een jeugdverpleegkundige.

Alle contactmomenten met schoolgaande kinderen (basisscholen, middelbare scholen enMBO) gaan voorlopig niet door of vinden telefonisch plaats. Alle groepsvaccinaties die nog gepland stonden vanaf 16 maart worden uitgesteld. Ouders ontvangen hierover bericht.

Ouders en jongeren kunnen met vragen over gezondheid, opvoeding en opgroeien terecht bij het Jong JGZ Contactcentrum: www.jongjgz.nl/contact. Actuele informatie over de aangepaste dienstverlening is te lezen op www.jongjgz.nl/coronavirus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden