Foto: Jolanda Snijders
Foto: Jolanda Snijders (Foto: )

Nog net op tijd

Bomenplantdag gaat niet door, lees ik in de krant. De natuur houdt echter geen rekening met virussen wereldwijd. Alles groeit en bloeit er, na een natte winter, lustig op los.

Zwijndrecht - Dinsdag 3 maart is de eerste echt droge zonnige dag na de winter. De vele vrijwilligers komen massaal helpen met het snoeien van de rozen in het Rosarium van het Munnikepark.

Alles wordt tevoorschijn gehaald om maar snel aan het werk te kunnen gaan. Scharen, manden, kruiwagens en zelfs de tractor worden naar het Rosarium gereden om het snoeisel, dat is verzameld in de manden en kruiwagen af te voeren naar de vuilcontainer.

De oudgedienden met de meeste kennis geven de enthousiaste nieuwelingen goede uitleg en met elkaar vinden ze het juiste punt, waar de roos gesnoeid mag worden. Al doende leert men.

Op dinsdag 10 maart worden er in stromende regen een vijftigtal nieuwe rozen geplant. Een nieuw soort, dat het goed doet in de half schaduw van de rozenboog. Men kijkt er met belangstelling naar uit. Aan een goede zorg zal het zeker niet ontbreken. Schoonhouden van de nieuwe aanplant en een goede bemesting moeten daar een bijdrage aan leveren.

De vrijwilligers blijven enthousiast!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden