Regionale aanpak huisartsen inzake gescheiden patiëntenstromen uitgebreid

Vanuit een regionale aanpak werken de huisartsenpraktijken in de regio Drechtsteden en West-Alblasserwaard sinds 18 maart met gescheiden patiëntenstromen. Patiënten met luchtwegklachten die wijzen op corona worden niet gezien binnen de eigen huisartsenpraktijk, maar op een aparte locatie. In Dordrecht is deze aparte locatie gevestigd op de huisartsenpost. Door de patiëntenstromen te scheiden, wordt het risico op besmetting voor patiënten zonder corona-verdenking zo laag mogelijk gehouden. Daarnaast zorgt deze werkwijze voor een besparing op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes.

Zwijndrecht - Sinds donderdag 26 maart beschikt ook Sliedrecht over zo’n aparte locatie. Deze is gevestigd in de sporthal van De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Hier zien huisartsen uit Sliedrecht patiënten uit dit gebied met luchtwegklachten die wijzen op corona.

Daarnaast is er met ingang van maandag 30 maart ook een aparte locatie geopend in het Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Zwijndrecht, op de voormalige spoedeisende hulp. Hier worden patiënten uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht met luchtwegklachten die wijzen op corona gezien. De route staat door middel van borden aangegeven met de tekst ‘Co-locatie Huisartsenpost Zwijndrecht’.

Voor iedereen die de zorg van de huisarts nodig heeft geldt: eerst bellen. Als u klachten heeft die op corona wijzen (koorts, neusverkouden, hoest of keelpijn), en uw klachten verergeren, neemt u dan telefonisch contact op met uw eigen huisartspraktijk. Als de huisarts of de assistente het nodig vindt u te zien, kunt u voor een consult worden doorverwezen naar één van de aparte locaties. Waar dat is, hoort u aan de telefoon. Daarnaast is de huisarts ook beschikbaar voor mensen met andere klachten dan corona-symtomen. Ook hiervoor geldt: eerst bellen naar de huisartsenpraktijk. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u – als het spoed heeft - met de huisartsenpost.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden