Eric Mookhoek en tennisclub Ter Steeghe zien de jeugd terugkeren naar de courts. (Foto: John de Pater)
Eric Mookhoek en tennisclub Ter Steeghe zien de jeugd terugkeren naar de courts. (Foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Tennisjeugd weer op de baan bij Ter Steeghe

Zwijndrecht - Bij verschillende buitensportverenigingen heeft de jeugd de trainingen hervat. Ook bij tennisclub Ter Steeghe in Zwijndrecht wordt, onder strenge voorwaarden, weer tegen een balletje geslagen; stelt pr-man Eric Mookhoek tot zijn genoegen vast.

Door Jan J. Timmer

Een verstild tennispark waar je alleen de vogels hoort fluiten, is mooi voor natuurliefhebbers, maar als bestuurder zie je veel liever dat er mensen aanwezig zijn die plezier beleven aan de sport. En daar zat hem nu net de kneep tijdens de eerste periode van corona-maatregelen. Ook Ter Steeghe met haar perfect onderhouden en acht banen tellende complex, zat op slot. "Tot 29 april is er hier nog geen bal geslagen dit seizoen", vertelt Eric Mookhoek."Daar balen we met z'n allen flink van, maar het is niet anders. Gelukkig heeft premier Rutte aangegeven dat de jeugd tot en met 18 jaar weer kan gaan sporten, zij het onder de voorwaarden van gemeente Zwijndrecht en de KNLTB. De jeugd tot en met 12 jaar kan zich vrij bewegen op het veld, de jeugd tot en met 18 jaar met onderling anderhalve meter afstand bewaren. Verder blijken kantine en kleedruimtes op slot en is publiek verboden."

Even geduld

Inmiddels zijn de trainers (tennisschool Maximus en Erry Sanders) alweer met de jeugd aan de slag gegaan. De overige leden van Ter Steeghe zullen nog geduld moeten hebben tot er mogelijk nieuwe, verlichte maatregelen worden bekend gemaakt. "Normaal gesproken was ons seizoen nu in volle gang", verzucht Mookhoek. "Het is frustrerend en zorgelijk dat we nu voor een groot deel stilliggen. Vooral het feit dat we nu al een tijdje geen inkomsten hebben maakt het zwaar. En dat blijft nog even zo, vrezen we. Zo gaan tal van activiteiten niet door, al hopen we bijvoorbeeld ons open toernooi in aangepaste vorm te kunnen organiseren. Dat is altijd druk bezocht en een belangrijk evenement voor de kantine én dus onze penningmeester. Al het nog een tijd zo door blijft gaan, wordt het ook voor onze nu nog bloeiende vereniging lastig. Dit is verschrikkelijk vervelend voor al onze enthousiaste leden én de vele vrijwilligers die bij Ter Steeghe actief zijn. Moet je kijken hoe mooi ons complex er bij staat! Dat is het werk van een trouwe groep geweldenaars die je een goed gevuld park toewenst. Zelf mis ik het tennis ook. Ik ben hier een jaar of twintig geleden lid geworden, na lang bij voetbalvereniging VVGZ te hebben gesport. Na mijn switch naar het tennis voelde ik me meteen thuis in mijn nieuwe omgeving Ter Steeghe is een goed georganiseerde vereniging met veel saamhorigheid en een club die 'duurzaam' hoog in het vaandel voert.Wij waren bijvoorbeeld de eerste tennisclub in de regio die alle acht banen heeft voorzien van led-verlichting. We kunnen het iedereen aanbevelen. De kosten liggen aanmerkelijk lager dan in de oude situatie en het licht is beter gespreid. Laten we hopen dat we er straks weer volop van gebruik kunnen maken. Dat is een vurige wens van iedereen bij deze vereniging."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden