Hotel Ara is er klaar voor. Zij hebben onder andere het terras mogen vergroten op het grasveld ernaast. Zo is er genoeg ruimte tussen de tafels. (Foto: Jeroen Verbueken)
Hotel Ara is er klaar voor. Zij hebben onder andere het terras mogen vergroten op het grasveld ernaast. Zo is er genoeg ruimte tussen de tafels. (Foto: Jeroen Verbueken) (Foto: Fotopersburo Busink ©)

Hotel ARA is klaar om open te gaan

Zwijndrecht – Als maandag 1 juni de horeca eindelijk weer open mag, moet dat wel onder strikte voorwaarden van het RIVM. Om weer gasten te kunnen ontvangen, moeten cafés en restaurants wel eerst ‘coronaproof’ worden gemaakt. Van der Valk Hotel Ara in Zwijndrecht  is er helemaal klaar voor.

General manager Bart van Breukelen vertelt hoe zij het hebben aangepakt. “We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt om alle regels toe te passen. We zijn niet alleen een hotel, maar ook café, restaurant, we hebben zalen en we hebben een groot terras, dus er kwam veel bij kijken. Het RIVM heeft richtlijnen opgesteld, en die volgen wij om de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers te kunnen garanderen. Naast deze richtlijnen zijn er door Van der Valk protocollen opgesteld voor alle bedrijfsonderdelen. ” Maar het is gelukt. “Mede dankzij de gemeente Zwijndrecht, zij denken actief met de Zwijndrechtse Horeca ondernemers mee”, vertelt Bart van Breukelen. “Zo hebben we ons gewone terras mogen vergroten met het grasveld ernaast, waardoor wij veel gasten kunnen verwelkomen.”

Binnen is ook alles gedaan om de veiligheid en gezondheid te garanderen. Er staan hygiëne palen met desinfecteermiddel. Met stickers op de vloeren is het voor iedereen duidelijk waar ze moeten lopen. Op elke tafel liggen de huisregels. De receptie heeft schermen gekregen en al het personeel wordt uitvoerig geïnstrueerd. Op de toiletten hangen instructies van hoe men het beste zijn handen kan wassen. In het restaurantgedeelte zijn wel veel tafels weggehaald, om afstand te kunnen houden. “Bij grote drukte kunnen we uitwijken naar een andere zaal, waar ook gegeten kan worden”, vertelt Van Breukelen.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden