Foto: Gea de Rie

Qbuzz gaat vaker rijden, nieuwe dienstregeling

Regio - Vanaf 2 juni 2020 gaat Qbuzz weer vaker rijden. Het openbaar vervoerbedrijf verhoogt de capaciteit zodat mensen met een vitaal beroep of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, het OV kunnen blijven gebruiken.

Daarbij proberen ze een zo compleet mogelijke dienstverlening aan te bieden, binnen de beperkingen die de maatregelen rondom de coronacrisis met zich meebrengen. Hierbij hanteren zij enkele maatregelen in de bus en trein om verantwoord reizen mogelijk te maken. De oproep blijft om zoveel mogelijk thuis te werken en drukte te mijden. Reis dus alleen als dat echt nodig is.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 2 juni rijden ze volgens een nieuwe dienstregeling. Qbuzz adviseert elke reis vooraf te plannen in de online reisplanner of de gewijzigde tijden in de online dienstregeling te bekijken.

De volgende buslijnen rijden nog niet:
- Buurtbuslijnen 701, 702, 704, 705, 706, 707 en 717
- Nachtlijnen

Geen fietsen

Voor de MerwedeLingelijn volgt Qbuzz het landelijk protocol en nemen ze per 1 juni (tijdelijk) geen fietsen meer mee in de trein. Dit is een landelijk afgestemd besluit met volledige goedkeuring en instemming van het ministerie IenW en de Provincie Zuid-Holland. De belangrijkste overweging hierbij is, dat fietsen de 1,5 meter afstand bemoeilijkt op stations en perrons, maar ook bij het in- en uitstappen en in de trein zelf. Uiteraard is een (aangepaste)fiets die dient als hulpmiddel wel toegestaan. Voor reizigers met noodzakelijke reizen zijn er alternatieven, zoals het huren van een OV-fiets of het meenemen van een vouwfiets.

In het kort

- Reis alleen als dat echt nodig is en je geen ander vervoer hebt;
- Maak in de bus en trein gebruik van een mondkapje (verplicht per 1 juni voor reizigers vanaf 13 jaar). Zet deze op vóór je de bus of trein instapt;
- Houd voldoende afstand in de bus en trein en bij het in- en uitstappen;
- Ga waar mogelijk lopen, of pak de fiets;
- Mijd drukte: reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Regels op haltes en stations

- Houd 1,5 meter afstand;
- Houd zoveel mogelijk rechts;
- Raak zo weinig mogelijk aan;
- Houd 4 treden afstand op roltrappen;
- Houd 5 tegels afstand op een halte of perron.

Meer informatie

Kijk op www.qbuzz.nl/dmg/coronavirus voor meer informatie en veelgestelde vragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden