Foto:

Drechtmatcht/coronahulp ontvangt € 1500 van Oranje Fonds

Drechtsteden – Het in maart dit jaar speciaal in het leven geroepen Coronahulp-deel van vacaturebank+ ‘Drechtmatcht’ ontvangt 1500 euro van het Oranje Fonds als ondersteuning om hulpvragers en hulpgevers in coronatijden met elkaar in contact te brengen.

Sharmila Soekhram, adviseur vrijwillige inzet bij SPUI93/Drechtmatcht: “Geweldig dat het Oranje Fonds het belang van ons initiatief erkent. We hebben onze vacaturebank+ meteen uitgebreid met het Coronahulp-deel toen bleek dat daar behoefte aan was. Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen zich aanmelden om te helpen, ook vitale ouderen! En hoe blij mensen zijn dat er hulp komt. Ik koppel hen liefst aan buurtgenoten als het gaat om de hond uitlaten of boodschappen doen. Voor een luisterend oor maakt dat natuurlijk niets uit.” Ook vrijwilligers coördinatoren van zorginstellingen of bewonersorganisaties kunnen hier hulp voor hun bewoners vinden.

Meer informatie

Meer informatie en vacatures zijn te vinden op www.drechtmatcht.nl/coronahulp of op www spui93.nl.
Daarnaast is het mogelijk een coronaproof afspraak te maken via sharmila@spui93.nl of 078-6137029, bereikbaar van 09.00-1200 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden