Foto:

Huisartsenpost Dordrecht weer open voor alle patiënten

Regio - Met ingang van dinsdag 2 juni worden alle patiënten in de avond, nacht en in het weekend weer gezien op de hoofdlocatie van de huisartsenpost, aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht. Daarbij worden de patiëntenstromen nog steeds gescheiden: mensen met luchtwegklachten worden apart gehouden van mensen zonder luchtwegklachten.

Patiënten met klachten die op corona wijzen (koorts, neusverkouden, hoesten en/of keelpijn), nemen een mondkapje mee van huis of krijgen bij de balie een mondkapje. Zij worden in een aparte wachtkamer ontvangen. Daar kan 1,5 meter onderlinge afstand worden gehouden. Ook worden zij in een aparte spreekkamer door de arts gezien. Alle patiënten wordt gevraagd zoveel mogelijk alleen te komen of, als dat niet mogelijk is, met maximaal één begeleider. Door deze werkwijze wordt het risico op besmetting voor patiënten zonder corona-verdenking zo laag mogelijk gehouden.

Tevens vervallen met ingang van dinsdag 2 juni de aparte locaties voor patiënten met luchtwegklachten in Dordrecht en Sliedrecht. De aparte locatie in Zwijndrecht werd al eerder gesloten. Alle patiënten voor het spreekuur overdag worden weer door hun eigen huisarts in de eigen huisartsenpraktijk gezien.

Voor iedereen die de zorg van de huisarts nodig heeft geldt: eerst bellen. Overdag belt u naar uw eigen huisarts. Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u - als het spoed heeft - met de huisartsenpost, telefoon 078-2020020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden