Deze foto van voor de corona-crisis. Het team organisatoren is blij dat Het Badhuis weer open gaat. (Foto: pr)
Deze foto van voor de corona-crisis. Het team organisatoren is blij dat Het Badhuis weer open gaat. (Foto: pr) (Foto: onbekend)

Het Badhuis is weer open!

Zwijndrecht - Het Badhuis in Zwijndrecht was 11 weken gesloten, wat een lange tijd. Bezoekers van het wijkontmoetingscentrum hebben hun huiskamer enorm gemist. Gelukkig was er wel contact tussen de bezoekers onderling en ook de vrijwilligers deden zoveel ze konden om er met elkaar voor te zorgen, dat niemand echt alleen was.

Het Badhuis is gisteren, dinsdag 2 juni, weer geopend. Mét inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Zo zijn de tafels anders neergezet, ontvangen bezoekers bij de voordeur instructies en wordt er naar hun gezondheidsstatus gevraagd. Ook zal de achterdeur als uitgang gebruikt gaan worden, zodat er eenrichtingsverkeer toegepast kan worden.

De Koffie-inloop en alle activiteiten die daarmee samenvallen gaan met ingang van 1 juni weer van start en lopen in de maanden juni en juli door. Iedereen is welkom van dinsdag tot donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur voor koffie, thee en een praatje.

Kidsclubs

De Kidsclubs op woensdag en zondag gaan weer van start. De kinderen hoeven onderling geen afstand te bewaren. Vrijwilligers houden zich wel aan de 1,5 meter afstand. Als het weer het enigszins toelaat, wordt er zoveel mogelijk gekozen voor buitenactiviteiten. Kidsclub op zondag op 14 en 21 juni en Kidsclub op woensdag op 3, 10, 17 en 24 juni. Welkom vanaf 14.00 uur, de club is van 14.30 tot 16.00 uur.

Dit jaar wordt er helaas geen slaapfeest gehouden, maar op vrijdagavond 28 juni is er wel feest in en rond Het Badhuis, om het seizoen af te sluiten, van 19.00 tot 22.00 uur.

Linedance

Linedance valt onder sportactiviteiten/binnen. Dansen kan dus niet, maar met ingang van 8 juni staat op maandagavonden in juni de koffie om 19.00 uur klaar. Zo hopen de organisatoren voor de zomervakantie nog een paar gezellige momenten met elkaar te kunnen hebben.

In juni zal Het Badhuis op dinsdagavond weer open zijn voor ontmoeting, een hapje en een drankje. Omdat kaarten op 1,5 meter niet te doen is, zijn er tot de zomerstop geen kaartavonden.

Buurtmaaltijden

In juni wordt iedere donderdagavond buurtmaaltijd gehouden voor een groep van maximaal 20 personen. Wijkbewoners krijgen de mogelijkheid om zich voor twee keer per maand in te schrijven om mee te eten. Net als bij de koffie-inloop is de achterdeur de uitgang en dient iedereen zich aan de algemene richtlijnen te houden. Opgeven kan voor maximaal twee buurtmaaltijden deze maand. Voor 3,50 euro krijgt iedereen een hoofdgerecht, een toetje en koffie of thee. Opgeven via de Badhuistelefoon 078-7850503.

De samenkomsten van Badhuis op Zondag gaan vanaf zondag 7 juni weer door van 10.30 tot 12.00 uur, met koffie en thee, maar voorlopig zonder lunch.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden